fbpx

REŽU LI SE SREDSTVA ZA RYANAIR? Ministar Lorencin povukao svoju izjavu

Ministar turizma Darko Lorencin smirio je veliku buru koja se podigla u Zadru zbog njegove izjave kako će Ryanairu, o kojemu ovisi zadarska Zračna luka, pa dijelom i cijeli zadarski turizam, iduće sezone drastično srezati sredstva za udruženo oglašavanje.

Bez tih sredstava, kojima je Hrvatska turistička zajednica pokrivala 30 posto reklamiranja na internetskim stranicama Ryanaira, zadarska regija bila bi dovedena pred gotov čin jer irska kompanija baš tim oglašavanjem i uvjetuje letenje prema nekoj destinaciji.

No, ministar Lorencin je u Zadru praktički povukao tu svoju izjavu.

– Već tri godina stalno ulažemo u Ryanair i u taj projekt unosimo nova sredstva, a tako ćemo zatvoriti i iduću godinu – rekao je Lorencin, potvrdivši tako da će i 2016. godine Zadarska županija dobiti dovoljno novca za udruženo oglašavanje.

Na pitanje zašto je promijenio mišljenje, ministar je kazao kako on i dalje “ostaje pri stavu da se Zračna luka Zadar mora okrenuti i drugim kompanijama osim Ryanairu, ali kako Zadrani nemaju razloga za strah”.

– Novac ne raspoređujem ja, nego Turističko vijeće, i to po određenim kriterijima. Ali mi dodjeljujemo dodatna sredstva. Nadam se da sam bio jasan – kazao je Lorencin, sugerirajući kako se novac za sufinanciranje Ryanaira uvijek može naći.

U zadarskim su političkim krugovima krenule sumnje kako iza svega zapravo stoji želja da se Ryanairova baza, koja je sada u Zadru, prebaci u Istru, odnosno u Pulu.

– To je smiješno – rekao je Lorencin.

Izvor: SD/ZDanas

Izvor: HRT/ZDanas