fbpx

Zadrani snimali spot za “Game of War” pa zaradili salmonelu

Statistima su na snimanju reklame za igricu ‘Game of War’ podijelili sendviče sa šunkom i sirom, a namaz od jaja se očito na visokim temperaturama pokvario Sedmorica Zadrana, statista koji su snimali reklamu za video igru “Game of War”, otrovalo se hranom tijekom vikenda na velebitskim Tulovim gredama.

Američki producenti tražili su odrasle muškarce u dobroj fizičkoj spremi kako bi glumili ratnike u reklamnom spotu, no sedmorici ratnika junaka glave je, po svemu sudeći, došla majoneza. Statistima su na snimanju spota podijelili sendviče sa šunkom i sirom, a namaz od jaja se očito na visokim temperaturama pokvario i zarazio muškarce salmonelom. – Kod nas je bilo sedmero oboljelih, a trenutačno ih na odjelu leži šest jer je jedan pušten kući. Došli su sa simptomima visoke temperature, povraćanja, bolova u trbuhu i proljeva. Stizali su u protekla tri dana, a zadnji oboljeli zaprimljen je noćas oko ponoći.

Nekoliko je oboljelih s blažim simptomima pregledano ambulantno i laboratorijski je dokazano da je uzročnik bakterija salmonele – kazao nam je dr. Boris Dželalija sa zaraznog odjela zadarske Opće bolnice. Reklamu za videoigru inspiriranu serijalom Igara prijestolja snimala je ekipa Embassy filmsa iz Dubrovnika, a 200-tinjak kršnih momaka, osim sendvičima, na Velebitskim su vrhovima ovog vikenda opskrbili su vodom i dali im kreme za zaštitu od sunca.

24sata/ZDanas