fbpx

EKSTREMNE VRUĆINE NE POPUŠTAJU Večeras na Jadranu bura, u srijedu i četvrtak vrhunac toplinskog vala

Hrvatska se danima bori s toplinskim valom koji je donio ekstremne vrućine i pad temperaturnih rekorda, no vrhunac se tek očekuje.

Temperature su se diljem Hrvatske penjale i do 40 stupnjeva Celzijevih, a olakšanja još uvijek nema na vidiku. I jučer je pao jedan novi temperaturni rekord. U Malom Lošinju je izmjereno 36.9°C što je novi srpanjski temperaturni rekord. Do jučer je najviša srpanjska temperatura u Malom Lošinju iznosila 36.3°C (24. srpnja 1998. godine). Meteorološki se podaci u Malom Lošinju bilježe od 1961. godine, javlja Crometeo.

Mogući pljuskovi

Danas će također pretežno sunčano i vruće, a na Jadranu i vrlo vruće. U unutrašnjosti je poslijepodne mjestimice moguć jači razvoj oblaka te pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab od umjereni sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu zapadni i sjeverozapadni. Navečer na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura od 30 do 35, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 24 i 29 stupnjeva Celzijevih.

Meteoalarm je u crveno obojao dubrovačko, kninsko, riječko i splitsko područje, dok je ostatak Hrvatske označen žutim znakom upozorenja. Na osječkom i zagrebačkom području moguće je grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim udarima vjetra, pa i tučom.

Izvor: Index.hr/ZDanas