fbpx

POTKONCESIJE NA PLAŽI BORIK I PUNTA SKALA Iznajmljivanje jet-skija i sandolina vodi “Moneta” Mladena Modrića Padele!

Turistička društva “Borik” i “Punta skala” od županijske su uprave zatražila da dio svojih dugogodišnjih koncesija za gospodarsko korištenje pomorskog dobra, u vidu potkoncesija prenesu na druge tvrtke, a zanimljivo je što su u oba slučaja potkoncesije završile u rukama tvrtki istih vlasnika. Koncesionarima je ovo zakonski omogućeno pod uvjetom da “iz organizacijsko-tehnoloških, financijskih ili drugih opravdanih razloga više nije u mogućnosti u cijelosti koristiti koncesiju i izvršavati obveze i prava iz ugovora o koncesiji, odnosno ako smatra da bi obavljanje djelatnosti za koju je dobio koncesiju bilo učinkovitije davanjem dijela u potkoncesiju”.

Osim potkoncesije za ugostiteljsku terasu koju je prenio na “Maestral” u vlasništvu Agrona Gagice, “Borik” je potkoncesiju za sportsko-rekreacijsku djelatnost (iznajmljivanje jet-skija, pedalina i sandolina) ustupio tvrtki “Moneta” čiji je vlasnik Mladen Modrić Padela, dok je potkoncesija za postavljanje aqua parka prešla zagrebačkoj tvrtki “Sportski parkovi” Igora Kecerina i Ernesta Kiseljaka.

Za iste potkoncesionare, “Monetu” i “Sportske parkove”, odlučila se i “Punta skala”, a županijska je adimistracija dala zeleno svjetlo.

Godišnja naknada “Punta skale” za koncesiju ukupno iznosi 189.854 kune, te dva posto od ukupnog prihoda ostvarenog obavljanjem djelatnosti i pružanja usluga na pomorskom dobru i dva od ukupnog godišnjeg prihoda ostvarenog prodajom ulaznica. U slučaju “Borika” godišnja naknada je 241.200 kuna, dva posto od ukupnog prihoda te jedan posto od prodaje ulaznica.

Izvor: Zadarski.hr/ZDanas