fbpx

Pusić putuje u Kairo spasiti Tomislava Salopeka

JUČER su se obistinile najgore strepnje svih onih koji su strahovali za život 30-godišnjeg Tomislava Salopeka, koji je 22. srpnja otet u Egiptu. Islamska država objavila je jučer snimku u kojoj zarobljeni Tomislav na koljenima objavljuje kako će, ukoliko egipatske vlasti u roku od 48 sati ne oslobode zatvorene muslimanke, biti ubijen.

“Ja sam Tomislav Salopek, imam 30 godina i iz Hrvatske sam. Oženjen sam za Natašu, a imam dvoje djece. Radim za francusku tvrtku u Kairu u Egiptu. Vojnici Islamske države ulovili su me 22. srpnja. Žele me zamijeniti za muslimanske žene koje su u egipatskim zatvorima. To se mora dogoditi u roku od 48 sati. U suprotnom, ubit će me”, poručuje Salopek.

Pusić i Salopekova supruga putuju za Kairo

Nade o tome kako se radi o lažnoj snimci raspršila je potvrda francuske tvrtke za koju Salopek radi, a koja je istaknula kako se uistinu radi o 30-godišnjem Hrvatu.

Iz Ministarstva za vanjske i europske poslove sinoć su poručili kako je Vesna Pusić u kontaktu s egipatskim ministrom vanjskih poslova te kako će, sukladno dogovoru s njim i preporukama, otputovati u Kairo.

Pusić će u Egipat povesti i suprugu Tomislava Salopeka. Iz MVEP-a su jučer potvrdili kako je ovo prva otmica nekog hrvatskog državljanina u stranoj zemlji.

Poruke podrške na društvenim mrežama

Operacija hrvatske šefice diplomacije izazvala je val podrške na Facebooku. Razni komentatori iskazali su solidarnost s obitelji Tomislava Salopeka te poželjeli Pusić da uspješno vrati otetog Hrvata u Hrvatsku.

“Bože pomozi, neka i tebe Vesna prati sreća na putu tamo i ovamo zajedno s Tomislavom”, piše jedna komentatorica.

“Najvažnije je da se spasi čovjekov život”, dodaje drugi.

“Poznam ga od malih nogu, svu sreću svijeta mu želim i da se uskoro vidimo”, ističe pak treći.

“Spasite čovjeka, daj Bože da stigne živ i zdrav doma”, apelira četvrti.

Izvor: Index.hr/ZDanas