fbpx

U Vukovaru zapaljena hrvatska zastava; Ministarstvo: Ovo je pljuska žrtvama i uvreda Hrvatskoj

U VUKOVARU je u četvrtak, 5. kolovoza, nepoznati počinitelj zapalio hrvatsku zastavu, koja je bila izvješena na jednoj obiteljskoj kući.

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je da je zastava zapaljena u jutarnjim satima, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a povodom kojega je velik broj hrvatskih građana na pročelja svojih domova istaknuo državnu zastavu.

Vukovarska policija istražuje sve okolnosti događaja, a Ministarstvo branitelja danas se o incidentu očitovalo priopćenjem za javnost, koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Ministarstvo: Obezvrjeđuju se žrtve

“Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske najoštrije osuđuje čin paljenja državne zastave koji se jučer, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 20. obljetnicu osloboditeljske Vojno-redarstvene operacije “Oluja”, dogodio u Vukovaru, gradu koji je podnio zastrašujuće ljudske i materijalne gubitke da bi se hrvatski državni stijeg danas slobodno mogao viti diljem naše zemlje.

Državna zastava Republike Hrvatske jedan je od najvažnijih nacionalnih simbola, za koji su mnogi hrvatski branitelji dali i svoje živote, pa je jučerašnje paljenje zastave obezvrjeđivanje te žrtve i uvreda slobodnoj i demokratskoj državi koju zastava predstavlja.

Ministarstvo branitelja, stoga, apelira na policiju da u najskorijem mogućem roku pronađe i primjereno sankcionira počinitelja ovoga vandalskog čina”, zaključuje se u priopćenju.

Izvor: Index.hr/ZDanas