fbpx

Incident u Berlinu: Policija ubila Iračanina koji je nožem ubo policajku

NJEMAČKA policija upucala je Iračanina koji je nožem ranio policajku u Berlinu. Tužitelji tvrde da je muškarac osuđeni islamist, piše Guardian.

41-godišnjak je već ležao u zatvoru zbog planiranja napada na iračkog premijera Ayada Allawija 2004. godine, rekla je glasnogovornica tužiteljstva za AFP.

Incident se dogodio jučer, četiri policijska auta pozvana su u zapadni Berlin, područje Spandau. Navodno je čovjek bio agresivan prema prolaznicima. Kada mu je prišla policajka, ubo ju je nožem i teško ozlijedio, nakon čega su policajci otvorili vatru i ubili ga.

2008. ubijeni Iračanin bio je osuđen na 8 godina zatvora zbog planiranja napada. Nacionalna agencija DPA tvrdi kako je muškarac otklonio elektronički monitor na gležnju, kojeg je morao nositi.

Bio je jedan od trojice osuđenih za rad u terorističkoj organziaciji, iračkoj militantnoj skupini Ansar al-Islam, a osuđen je i za planiranje napada i ubojstva.

Nijemci odbili Mađarima prodati bodljikavu žicu: Ona ne služi za spriječavanje ljudi u bijegu

NJEMAČKA tvrtka Mutanox odbila je prodati Mađarima između 9 i 10 tisuća roli bodljikave žice, piše Die Welt. Mađarska će sada morati kupiti istu od kineske kompanije.

“Bodljikava žica je namijenjena za spriječavanje kaznenih djela, ali djeca i odrasli koji bježe ne spadaju u tu kateogriju”, rekli su u Mutanoxu. Na bodljikavoj bi žici, da su je prodali Mađarima, zaradili nekoliko stotina tisuća eura.

Mađarska je već dignula ogradu duž cijele granice sa Srbijom, a danas je najavljena i ograda na nekim dijelovima granice s Hrvatskom te s Rumunjskom.

“Očito je da ruta više ne ide preko mađarsko-srpske granice. Ona će ići drugim pravcem, zbog čega smo odlučili izgraditi zid na granici prema Rumunjskoj. Također ćemo podignuti ogradu na određenim mjestima duž hrvatske granice”, rekao je Orban.

Izvor: Index.hr/ZDanas