fbpx

Direktni letovovi između zadarske Zračne luke i kineske regije Nimbo?

To bi se moglo dogoditi bude li tridesetak kineskih turoperatora zadovoljno našom turističkom ponudom. Oni su poslijepodne sletjeli na zadarski aerodrom, odakle su krenuli u trodnevni obilazak hrvatskoga priobalja.

S velikog i zahtjevnog kineskog tržišta još uvijek stiže premalo turista u našu zemlju, iako njihov broj iz godine u godinu raste. Zato su kineske poslovne ljude u zadru pozdravili zamjenik ministra turizma Daglas Koraca:

Iznimno nam je drago što nas gosti iz Kine posjećuju u sve većem broju. Tijekom 2015. posjetilo nas je gotovo 50% više gostiju iz Kine, odnosno više od 150 tisuća gostiju, koji su ostvarili 200 tisuća noćenja. Siguran da će današnji posjet biti odličan stimulans za buduće povećanje turističkog prometa koje ćemo, vjerujem, ostvariti.

Direktorica zadarske Zračne luke Irena Ćosić nada se realizaciji dogovora s 26 predstavnika kineskih turoperatora iz 22 grada :

Dakle to je ekipa koja je od ljetos zainteresirana za našu regiju, pokazuju puno veći interes i nadamo se povezivanju odnosno direktnim letovima između zadarske Zračne luke i kineske regije Nimbo.

S obzirom na velik potencijal s kineskog tržišta želja nam je uspostaviti snažniju suradnju između zemalja, te privući više turista, naglasio je Koraca.

Također, Kinezi su po prvi puta na ljestvici zemalja iz kojih ljudi najviše putuju zamijenili Njemačku te je to tržište iznimno interesantno i Hrvatskoj, koja ima mnogo toga za ponuditi i izvan ljetnih mjeseci kada kineski turisti putuju u Europu, naglasio je zamjenik ministra turizma dr.sc. Daglas Koraca.

„Među većinom turista, znani smo kao destinacija sunca i mora, ali mi želimo nadići tu percepciju, jer Hrvatska kao zemlja ima mnogo toga za ponuditi, osim prirodnih bogatstava, imamo prekrasne planine, prelijepe dvorce i mnogu drugu povijesnu i kulturnu baštinu, kao i druge ponude kao što su bogata enogastronomija, wellness te brojne staze biciklizam i planinarenje. Naša je želja da svi naši posjetitelji vide svojim očima pravu Hrvatsku i pri tome iskuse svo bogatstvo i lijepotu prirode, kulturno nasljeđe, te gostoprimstvo naših ljudi“, istaknuo je Koraca u zadarskoj Zračnoj luci.

Izvor: HRT/ZDanas