fbpx

MOST ODLUČUJE Sastanak je započeo, stigli i Prgomet i Petrov

Danas se u središnjici stranke u Smičiklasovoj ulici u 11 sati održava sastanak članova MOST-a, “treće opcije” koja je na izborima postigla neočekivan rezultat i bez čije se potpore sada ne može sastaviti vlada.

Tijek događaja

12:10 Na pitanje novinara, zašto su im lagali da će Prgomet kasniti zbog obveza u bolnici, Prgomet kazao: “Vrijedni smo, vrijedni ljudi sve stignu”. Petrov je okupljenim novinarima kazao kako će izjave dati nakon sastanka.

12:08 Stigli su konačno i Petrov, Prgomet te Lovrinović, koji su navodno na sastanku koji se održao u slastičarnici dogovorili stav koji će iznijeti članovima.

11:22 Ivan Kovačić, načelnik Omiša, kazao je novinarima da su sve opcije otvorene. “Što da vam kažem, sve su opcije dogovorene, pa i koalicija otvorenog jedinstva. Važno je da ne prevarimo građane, Hajduk će uvijek biti prvak.”

11:19 “MOST je čvršći nego ikad”, poručuje jedan od 19 zastupnika koji je došao na sastanak. Drugi dodaje: U MOST-u postoje dvije struje, istosmjerna i izmjenična

11:00 Drago Prgomet će kasniti

10:50 Načelnik Tompojevaca Tomislav Panenić kazao je novinarima kako MOSt neće podržati niti Milanovića niti Karamarka kao premijere jer su obojica omraženi glasačima. Petrina je dodao: “Jedinstveni smo, zasad!”

I HDZ i SDP sada pokušavaju “privabiti” Božu Petrova, Dragu Prgomet i ostatak vrha MOST-a nezavisnih lista da se priklone njihovoj opciji te im tako pomognu sastaviti Vladu. Neslužbeno su curile informacije o kojekakvim ponudama, pozicijama u Vladi i slično, no Petrov i MOST neke od tih stvari su demantirali, dok su neke mogućnosti kategorički odbili.

Petrov je jučer kazao kako koalicije neće biti, niti s HDZ-om niti s SDP-om, no o daljnjim konkretnim potezima ne želi govoriti dok se ne obavi sastanak stranke te susreti s jednom i drugom stranom.

Podsjetimo, MOST-ovci su više puta naglasili kako ih fotelje, ustupci i pozicije ne zanimaju, već su jedino ono na čemu će inzistirati reforme, s naglaskom na pravosuđe i javnu upravu te bolne rezove.

Izvor: Index.hr/ZDanas