fbpx

Petrina traži ispriku Kolinde: Ostavila nas je kao pse pred vratima da bi nasamo razgovarala s Božom

STIPE Petrina zatražio je javnu ispriku predsjednice Kolinde-Grabar Kitarović jer je njega, Podolnjaka i Lovrinovića zatražila da napuste prostoriju kako bi mogla nasamo ostati s Božom Petrovom.

U razgovoru za Index Petrina je ustvrdio kako je predsjednica ostala na samo 7 i pol minuta razgovarati s Božom Petrovom.

“Nakon tog sastanka se odnos Petrova radikalno promijenio na gore prema meni. Ja sam javno rekao da ću s time izaći u medije, to je izuzetno bezobrazno od predsjednice, ja je prozivam za ovaj presedan koji se dogodio prvi put u povijesti”, rekao nam je Petrina.

“Predsjednica nas je podcijenila”

Ističe kako je ona time podcijenila njega, Podolnjaka i Lovrinovića čime je tvrdi, uvrijedila MOST i zanima ga po čijem je naputku to učinila.

“Ja sam jučer na sastanku MOST-a upoznao sve članove Nacionalnog vijeća o ovome što smo doživjeli u predsjedničkim dvorima. Moram reći kako smo kod predsjednice bili svi zajedno 15 minuta i razgovor je bio navijački. Dva pitanja su me ostavila zbunjena.

Bila su dvojica njenih savjetnika, jedan nas je pitao bismo li išli u koaliciju u kojoj jedan od članova traži autonomiju, a ne znam na koga je ciljao.

Drugo šokantno pitanje bilo je prijeti li itko članovima MOST-a, pitao nas je to njen savjetnik za nacionalnu sigurnost”, rekao je Petrina.

Jedino konkretno i primjereno pitanje, kaže, bilo je namjeravamo li ikoga podržati.

“Božo, želim s vama razgovarati u četiri oka”

“Petrov je rekao da nikog i onda je stigao zahtjev predsjednice da moli nas troje da izađemo. “Božo želim s vama razgovarati u četiri oka nekoliko trenutaka”, to mu je rekla, ostao sam šokiran, čekali smo kao kučki ispred vrata, pitao sam savjetnika jer poznam te vrste razgovora, je li ovo uobičajeno da predsjednica ostavlja jednog od člana pregovaračkog tima, a on mi je rekao da to je uobičajena procedura, predsjednica će kazao je, isto tako u četiri oka razgovarati s Karamarkom i Milanovićem. Istu večer saznao sam da je to notorna laž.

Poslije smo Petrov i ja išli i pitao sam ga Božo što to ima s tobom u četiri oka što nas troje ne trebamo čuti i nije mi ništa rekao”, kazao je Petrina.

Još jednom je ponovio kako traži ispriku od predsjednice, jer su predstavnici MOST-a izabrali i njega u delegaciju i pita se što to ona ima pričati s njim, a da on i njegovi kolege Podolnjak i Lovrinović ne smiju čuti.

“Tražim da se predsjednica očituje je li tako i druge zatražila da se udalje. Ovo je presedan, očekujem da se javno ispriča, to me totalno osupnulo, kao i laž da je to uobičajena procedura.

Nisam htio izaći s tim onu večer, da ne narušavam jedinstvo MOST-a, i neka mi se odgovori zašto jučer na sastanku nisu svi tražili obrazloženje predsjednice”, rekao je Petrina.

Index.hr/ZDanas