fbpx

Počelo suđenje 62-godišnjakinji za pokušaj ubojstva u Bibinjama

Zbog pokušaja ubojstva, u utorak je na Županijskom sudu u Zadru počelo suđenje 62-godišnjoj Luciji Došlić, koja je početkom srpnja 2013. godine šest godina mlađeg supruga Alojza ranila nožem u trbuh nakon burne svađe u kući u Bibinjama. Do sukoba između supružnika došlo je u ponedjeljak oko 22 sata u njihovoj obiteljskoj kući, na adresi Ulice Starenica u Bibinjama.

Supružnici su se najprije žestoko posvađali, a onda je 62-godišnjakinja zgrabila nož i zarila ga suprugu u donji dio trbuha. Nakon incidenta odmah je pozvana Hitna pomoć koja ga je odvela u zadarsku Opću bolnicu gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Iako je obrana odmah na početku postupka zatražila izuzeće javnosti zbog zaštite obiteljskog života 62-godišnjakinje, predsjednik sudskog vijeća Marijan Bitanga taj je prijedlog odbio kao neosnovan.

– To bi to značilo da se niti jedno ovakvo i slično kazneno djelo ne bi moglo voditi pod prisustvom medija što nije osnovano niti zakon to predviđa tim više što se ne radi o malodobnom počinitelju kaznenog djela – obrazložio je Bitanga nakon što je odvjetnica optužene Sanja Kelava zatražila isključivanje javnosti jer će, kako je kazala, mediji njezinu klijenticu “unaprijed osuditi”.

Nakon što je privedena u policiju Lucija Došlić je puštena zbog svoje životne dobi, ali i okolnosti pod kojima je kazneno djelo počinjeno, te se sada brani sa slobode. Naime, kako je istražiteljima tada rekla supruga je ozlijedila nožem jer se branila od njegova nasrtaja i jer ju je on počeo gušiti. Nakon istrage Županijsko državno odvjetništvo je odustalo od kaznenog progona kojeg je preuzeo oštećeni suprug kojeg zastupa zadarski odvjetnik Dan Marinović. Prije nego što su se po umirovljenju preselili u Bibinje gdje su izgradili kuću te se posljednjih godina bave turizmom iznajmljujući apartmane, Došlići su živjeli u jednom manjem mjestu pokraj Nove Gradiške.Do ovog sukoba nikada prije nisu imali problema sa zakonom.

Izvor: ZDdanas/Zadarski.hr