fbpx

PUCNJAVA U BIBINJAMA Županijsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu

Pucnjava se dogodila u centru Bibinja, u blizini restorana u vlasništvu prvooptuženog V.L. te neposrednoj blizini konobe-restorana u vlasništvu obitelji oštećenog Z.L.

Gotovo šest mjeseci od pucnjave u Bibinjama Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv počinitelja, 46-godišnjeg V.L. kojem na teret stavljaju kaznena djela pokušaja ubojstva i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.

– Okrivljenog 46-godišnjaka se tereti da je 18. svibnja 2015. godine oko 17.30 sati ispred ugostiteljskog objekta u uvali Jaz u Bibinjama, u nakani da usmrti Z. L. (37), ispalio četiri hica iz pištolja prema njemu kojom prilikom je on zadobio lake tjelesne ozljede – ranu u gornjem dijelu lijeve uške te prostrijelnu ranu lijeve podlaktice, stoji u priopćenju zadarskog ŽDO-a gdje se navodi kako je V.L. tim činom ujedno ugrozio život drugom oštećeniku, 27-godišnjem M.M. koji je bio u društvu sa Z.L.

Za oštećenje tuđe stvari tužiteljstvo uz prvookrivljenog V.L. tereti i 33- godišnjeg A.D. navodeći da su istog dana u isto vrijeme i u istoj uvali razbili zadnje vjetrobransko staklo na automobilu marke Mercedes u vlasništvu jedne fizičke osobe, 64-godišnje J.L., te pomično staklo na krovu automobila, a osim toga drugookrivljenika sumnjiče i da je iz automatske puške u osobni automobil ispalio šest hitaca.

Pucnjava se dogodila u centru Bibinja, u blizini restorana u vlasništvu prvooptuženog V.L. te neposrednoj blizini konobe-restorana u vlasništvu obitelji oštećenog Z.L. Kao uzrok incidenta policija je nakon događaja navela dugogodišnju netrpeljivost između sukobljenih osoba, inače bliskih rođaka, a okidač pucnjavi je navodno bio verbalni te potom i fizički međusobni obračun koji je završio potezanjem vatrenog oružja.

Ozlijeđenom Z.L. liječnička pomoć je pružena odmah nakon događaja u OB Zadar gdje je doveden u pratnji policije, no ubrzo je pušten jer se radilo tek o lakšim ozljedama, odnosno okrznuću.

Optuženi dvojac V.L. i A.D. bili su uz kaznene prijave prepraćeni sucu istrage Županijskog suda u Zadru no nakon saslušanja odmah su pušteni na slobodu.

Izvor: ZL/ZDanas