fbpx

Sajam zdrave hrane na Narodnom trgu

Želite li zdrave namirnice, delikatesne proizvode, prerađevine i zanimljive suvenire posjetite sajam Dani sunca na Narodnom trgu. Organizira ga udruga Eko Zadar.Požurite, sajam je otvoren još danas do 15 sati.

Svoje proizvode nudi 12 sudionika od kojih sedam sa zadarskog područja.

To su OPG Drago Drmić koji dolazi s likerima, džemovima, prirodnom kozmetikom i začinima, OPG Nedjeljko Čotić i OPG Mladen Jezidžić koji donose med i pčelinje proizvode, OPD CD Raspović s cvijetom lavande i lavandinim proizvodima, ali i likerima i rakijama, narančinim medenjacima te prijedlozima za novogodišnje poklone, OPG Mare Kuljerić sa Silbe s proizvodima od ljekovitog bilja; prirodnom kozmetikom, melemima, uljnim mješavinama i sušenim biljem, OPG Eugen Novaković iz Posedarja sa suhim smokvama i delicijama od suhih smokava među kojima se ističu energetske pločice, te Kamen dizajn iz Preka koji donosi suvenire i uporabne predmete izrađene od bračkog kamena.

Stižu i rado viđeni gosti „Dana sunca“ iz drugih krajeva Hrvatske; Kasiopea d.o.o. iz Korčule s prirodnom kozmetikom, Kapronca d.o.o. iz Zagreba s voćnim rakijama i likerima „Al Kaprone“,Bokun d.o.o. iz Splita s proizvodima od bobičastog voća; voćnim vinom, sokovima i džemovima,OPG Aralica iz Šibenika s likerima, džemovima, te Socijalna zadruga „Put“ iz Rijeke koja donosi proizvode nastale tijekom radne terapije korisnika, a riječ je o voćnim sirupima, džemovima, proizvodima od samoniklog bilja kao što su pesto od medvjeđeg luka, proizvodima od uzgojenog povrća, te keramičkim rukotvorinama.

Izvor: HRT/ZDanas