fbpx

Uhićen Zdravko Mamić, nakon pretresa sproveden u PN USKOK

Zdravko Mamić jutros je uhićen zajedno s još četiri osobe! Među njima je i Mamićev sin Mario, inače menadžer niza Dinamovih nogometaša. Priveden je i Damir Vrbanović te dvojica Istrijana.

Indexova reporterka s Plesa javlja kako su Damira Vrbanovića na Plesu dočekali policajci u civilu na carinskoj kontroli.

Iz Dinama su u 13.10 priopćili kako je, “nakon izvršene pretrage uredskih prostorija koje u Dinamu koristi Zdravko Mamić u pratnji službenika PN USKOK-a i svojih odvjetnika izvršni predsjednik kluba prevezen u službene prostorije PN USKOK.”

Kamere N1 snimile su u 13h kako u automobilu marke Audi, sa službenog parkinga GNK Dinama, odlazi čovjek koji je na licu nosio masku iz filma Vrisak. Nedugo potom, pod istom se maskom, u istom autu i vratio na Dinamov parking.

Indexu je jutros potvrđeno da je Zdravko Mamić uhićen zajedno s još četiri osobe i akcija je u tijeku. Zasad nije moguće doznati detaljnije informacije budući se akcija upravo provodi.

Index je pred Maksimirom gdje su djelatnici PNUSKOK-a napravili “prsten” oko ulaza u klub. Ne puštaju na trening ni uzraste mlađih kategorija. S istražiteljima je trenutno i Zoran Mamić.

U Ravnateljstvu policije nisu htjeli otkriti gdje je Mamić priveden, jesu li ga odveli odmah u Remetinec. “Moći ćemo, kažu nam, doznati tek kad USKOK i policija završe akciju”.

Po prvim neslužbenim informacijama uz Mamića je uhićen i njegov sin. Uskok i u ovom slučaju tereti izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića koji je s Mamićem bio uhićen i u srpnju ove godine.

PNUSKOK u Dinamu
Iz Dinama su se o svemu očitovali kratkim priopćenjem.

“Obavještavamo javnost i navijače da su u srijedu u ranim jutarnjim satima u prostorije GNK Dinamo ušli djelatnici PN USKOK-a.

O svim daljnjim informacijama i klupskim odlukama pravovremeno ćemo obavijestiti javnost putem službene stranice”, stoji u priopćenju.

Vrbanović već platio jamčevinu pa ne mora biti uhićen
Mate Matić, odvjetnik izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića, kazao je kako smatra da u novoj Uskokovoj akciji protiv Zdravka Mamića i ostalih Vrbanović ne mora biti uhićen jer je nakon prvog pokretanja istrage položio jamčevinu koja podrazumijeva da će se odazvati svakom pozivu istražitelja.

“Položeno jamstvo je garancija da neće činiti propuste suprotne zakonu”, izjavio je Matić Hini. Dodao je kako njegov branjenik u srijedu prijepodne tek treba doći u Zagreb iz Rostova, gdje je hrvatska nogometna reprezantacija igrala utakmicu s Rusijom.

Prema Matićevim informacijama, Vrbanović bi s reprezentacijom u zagrebačku zračnu luku trebao sletjeti oko 10,45 sati. S obzirom na već položenu jamčevinu, uz koju je u srpnju pušten da se brani sa slobode, odvjetnik smatra da Vrbanović ne bi trebao biti ponovno uhićen.

“Prema uobičajenoj proceduri slijedi pretraga njegove kuće te razgovor u policiji i Uskoku”, kazao je Matić. Dodao je kako ne zna pojedinosti o posljednjoj Uskokovoj akciji u kojoj su u srijedu ujutro uhićeni Zdravko Mamić i njegov sin Mario te još dvojica osumnjičenika.

Oštetio Dinamo za najmanje 188 milijuna kuna
Mamić je od ranije pod Uskokovom istragom zbog sumnje da je nizom nedjela zajedno sa svojim bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Zdravko Mamić pritom je iz Dinama, po tvrdnjama Uskoka, nezakonito izvukao najmanje 52 milijuna kuna, dok je njegov mlađi brat Zoran na tom klubu, ali i utaji poreza nezakonito zaradio 38,1 milijuna kuna.

Braća Mamić i Vrbanović pušteni su iz istražnog zatvora 15. srpnja nakon uplaćene jamčevine.

Zagrebačko Općinsko državno Mamića je krajem srpnja optužilo i zbog prijetnji menadžeru nogometaša Roberta Murića.

Izvor: ZDdanas/index.hr