fbpx

DIVLJAČKI NAPAD KOD MACOLE Rasisti zarezali nožem Kamerunca koji radi kod generala Gotovine!

Kamerunac Rives Miller Djiofack Neguensi, u javnosti poznatiji kao Mile koji već dvije godine radi kao ribar na uzgajalištu tuna generala Ante Gotovine, u nedjelju navečer bio je žrtva rasističkog napada dvojice huligana koji su ga vrijeđali i zarezali nožem samo zbog njegove boje kože.

Napad se dogodio na odmorištu Zir, u popularnom restoranu Macola, gdje je 30-godišnji Rives sa skupinom putnika izašao iz autobusa u pauzu na putovanju iz Zagreba, gdje mu živi obitelj, za Zadar. Dok je naručivao vodu na šanku, s leđa mu je prišao nepoznati muškarac i počeo ga vrijeđati pogrdnim izrazima. Nije ga zadovoljilo Rivesovo objašnjenje o nevažnosti boje kože i to da je hrvatski zet nego ga je prvo udario šakom u kut usana, a potom otišao po svoje kompanjone, njih četvoricu, koji su ga okružili, napali bocom, a prvi napadač ga je nožem zarezao ispod oka!

Od agresivne bande život su mu spasili putnici koji su ga ugurali u autobus gdje je dočekao dolazak policije.

– Imamo dvojicu osumnjičenih za verbalni, a potom i fizički napad na 30-godišnjeg državljanina Kameruna koji je zadobio lakše ozljede. Muškarcu je pružena pomoć u Gospiću, a kriminalističko istraživanje ovog događaja je u tijeku- rekli su nam u PU Ličko-senjskoj odakle su u nedjelju navečer, nakon što su dobili poziv u pomoć, na intervenciju u Macolu poslali dva kombija vozila. Napadnuti Rives je odvezen liječniku na šivanje lica, a nakon obavljenog CT snimanja i davanja izjave u Zadar su ga prevezli policajci budući da je bilo već tri sata iza ponoći.

Djiofack Neguensi u Hrvatsku se preselio 2012. godine, nakon što je godinu dana ranije u Rusiji, gdje je igrao nogomet, upoznao svoju suprugu Zagrepčanku s kojom danas ima troje djece. Ubrzo se učlanio u Društvo Afrikanaca Hrvatske gdje je sada dopredsjednik, a tamo je upoznao Nigerijca Princea Walea Soniyikia preko kojega je i došao raditi na uzgajališta tuna Pelagos. Naime, suvlasnici Pelagosa, general Gotovina i njegov prijatelj Milan Mandić na televiziji su vidjeli reportažu o tužnoj životnoj pričli mladog Nigerijca Princea i ponudili mu posao na svom uzgalištu. On je, pak, sa sobom poveo i Rivesa pa su od kolega ribara dobili nadimak Mile i Šime.

Šime se prije nekoliko mjeseci vratio u Zagreb i radi u Društvi Afrikanaca Hrvatske dok Mile i dalje svaki dan isplovljava na more, a jednom mjesečno odlazi obitelji u Zagreb.

Na jednom od tih putovanja postao je žrtvom huligana rasista.

Izvor: Zadarski.hr