fbpx

IVAN MAKIJENKO PONOVNO IZA REŠETAKA Ukrao automobil pa ga zapalio

Kratko nakon što je izišao iz zatvora Ivan Makijenko (23) ponovno se vratio iza rešetaka. U noći s četvrtka na petak ukrao je službeno vozilo HEP-a u Obrovcu, te ga nakon kraće vožnje zapalio u Karinu Gornjem.

Kako se navodi u policijskom priopćenju, 23-godišnjaka se sumnjiči na krađu Fiat pande vrijedne 120.000 kuna, koju je zapalio u neizgrađenom objektu u Karinu Gornjem, nakon što se “izguštao” vožnjom ukradenoga auta. On je uz kaznenu prijavu priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Kako se neslužbeno doznaje, Makijenko je uhićen u subotu na cesti uz more u Karinu. I tada je, navodno, prijetio da će se ubiti, ali se nakon pregovora s policijom ipak predao.

On je u kolovozu prošle godine bježao pred zakonom, tako što je skočio s nekoliko metara visine u zadarskoj bolnici. Policija je za njim tragala nekoliko dana, a u spektakularnoj potjeri zaskočili su ga pokraj rotora u Vodicama. Nekoliko sati bila je zatvorena Jadranska magistrala. makijenko je više sati držao pištolj u ruci i prijetio da će se ubiti. No, policijski pregovarači nakon nekoliko sati su ga ipak privolili na predaju.

HRT/ZDanas