fbpx

RASISTIČKI NAPAD NA KAMERUNCA Policija podnijela optužne prijedloge

Dan nakon rasističkog napada na 30-godišnjeg Kamerunca, Rivesa Millera Djiofacka Neguensija, u restoranu “Macola” na odmorištu Žir autoceste A1 policija je identificirala dvojicu napadača i protiv njih podnijela optužbne prijedloge.

– Policijski službenici PU ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe u dobi od 52 i 31 godine koje se sumnjiči da su 6. prosinca oko 22.30 sati verbalno i fizički napali 30-godišnjeg državljanina Kameruna s privremenim boravištem u Biogradu u ugostiteljskom objektu na odmorištu Žir autoceste A1. Protiv obojice je podnijet optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju diskriminacije, rekla je Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske.

Neslužbeno doznajemo kako su obojica napadača na Kamerunca, koji već dvije godine radi na uzgajalištu tuna u suvlasništvu generala Ante Gotovine i njegova prijatelja Milana Mandića, a kojeg njegovi kolege zovu Mile, već od ranije poznati policiji po izgredima. Riječ je o 31-godišnjem T.F. i 52-godišnjem F.O., inače bratu vlasnika restorana “Macola”. Iako su očevici, inače čitatelji Zadarskog lista, govorili o četiri napadača, a to nam u razgovoru potvrdio i sam Mile, policija drugu dvojicu napadača nije prijavila, niti dovela na krim obradu.

Nakon što je jedan od napadača namjerno gurao i vrijeđao Milu zbog njegove boje kože, te ga udario šakom u donji dio lica i kut usana, on ga je zajedno s trojicom prijatelja napao kad je krenuo napustiti objekt.

Opkolili su ga i započeli udarati šakama, a jedan od njih pokušao ga je ozlijediti staklenom bocom. Taj udarac Mile je izbjegao, no ne i dva reza nožem koje mu je zadao drugi napadač, a o čemu svjedoče i četiri šava na licu. O nimalo bezazlenoj namjeri napadača okarakteriziranoj samo kao prekršaj koji se kažnjava novčanom kaznom, u ovom slučaju od pet do 30 tisuća kuna, svjedoče i brojni očevici koji su putovali u istom autobusu s Milom i priskočili mu u pomoć da se skloni od njih do dolaska policije, ali i tragovi krvi na njegovoj majici.

Zadarski list/ZDanas