fbpx

Ante Todorić je došao u Hrvatsku, reći će da nije kriv

ODVJETNIK Ante Todorića Indexu je javio kako je Ante Todorić došao u Hrvatsku te da će danas biti ispitan.

Od ranog jutra Index je pokušavao doći do odvjetnika Ante Todorića, no nisu se javljali. U 10 sati Fran Olujić potvrdio nam jekako je Ante Todorić u njegovoj pratnji došao u Republiku Hrvatsku. “To smo obećali i najavili”, dodao je.

“Očekujemo da ćemo danas obaviti prvo ispitivanje na Županijskom državnom odvjetništvu”, otkrio je.

Todorićev drugi odvjetnik kazao je Indexu kako je već kasno sinoć Ante Todorić stigao u Hrvatsku.
Hini je kazao da bi se razgovor s tužiteljima trebao dogoditi tijekom dana, no još nisu dobili službeni poziv.

“S obzirom da će ispitivati samo njega to će se vjerojatno dogoditi u sjedištu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva u Savskoj, a ne u prostoriji za ispitivanja na Selskoj cesti”, kazao je Čogurić Hini.

“Iznijet ćemo obranu u kratkim crtama. Ante će reći da se ne smatra krivim za ono što mu se stavlja na teret”, kazao je Fran Olujić u telefonskom razgovoru za HRT.

Ivica Todorić nedostupan

Ivica Todorić , kojemu je jedinom od svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor određen istražni zatvor, još nije dostupan hrvatskom pravosuđu pa će se za njim raspisati tjeralica.

Odvjetnici Ivice Todorića najavili su u srijedu navečer žalbu na odluku da se istražni zatvor odredi jedino osnivaču posrnulog koncerna Agrokor koji se prema tvrdnjama tužiteljstva okoristio za preko milijardu kuna.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Index.hr/ZDanas