fbpx

Tko kaže da daleka i egzotična putovanja nisu ostvariva?

Jeste li ikada maštali o tome da spakirate kofer, kupite avionsku kartu i jednostavno otputujete na daleku destinaciju te si priuštite avanturu života? Tko kaže da daleka i egzotična putovanja koja se pamte čitav život nisu ostvariva? Zaljubljenike u putovanja i istraživanje oduvijek je privlačila Afrika, jedno od najnevjerojatnijih mjesta na svijetu. Na istoku ovog drugog najvećeg kontinenta smještena je Kenija – pravi afrički mikrokozmos. S više od pedeset svjetskih najljepših nacionalnih parkova, ova zemlja krije istinsku magičnu privlačnost Afrike. Visoravni, pustinja, druga najveća planina na kontinentu, Indijski ocean, nevjerojatan životinjski i biljni svijet – samo su djelić onoga što nudi Kenija.

Obzirom da je Kenija čak 13 puta veća od Hrvatske, nije lako odlučiti se koje dijelove posjetiti i što vidjeti. U tom slučaju najbolje je poslušati savjet onih mnogo iskusnijih.

Naime, Kenija je najpoznatije safari odredište na svijetu. S jedne strane se nalazi nevjerojatno bogatstvo životinjskog i biljnog svijeta, a s druge strane ova je zemlja raj za ljubitelje podmorja, mora i svih aktivnosti koje nudi magično plavetnilo indijskog oceana.

Osim 2-dnevne safari avanture i posjeta Masai Selu, na putu ćete vidjeti i Diani Beach, najljepšu plažu Afrike. Dugačka oko 25 km, karakteristična je po koraljnim grebenima koji se pružaju u tri reda. Prije povratka kući ne propustite kupnju suvenira te obilazak lokalnih sela.

She.hr