fbpx

MARAS U ZADRU U Europskom parlamentu tražit ću veće plaće i mirovine

Plaće i mirovine hrvatskih građana i ravnopravnost u bankarskom sustavu i financijskim uslugama bit će u fokusu mojega djelovanja u EU parlamentu, rekao je danas u Zadru SDP-ov Gordan Maras, sedmi na listi za izbore za Europski parlament

Vlada Andreja Plenkovića radi loše, njegov je rad kao i ministra Pavića ocijenjen je negativno. Više od 600 tisuća građana pokazalo je to svojim potpisom za referendum i tako se izjasnilo protiv HDZ-ove mirovinske reforme.

Plaće i mirovine hrvatskih građana bit će u fokusu mojega djelovanja u EU parlamentu, rekao je danas u Zadru SDP-ov Gordan Maras, sedmi na listi za izbore za Europski parlament.

– Hrvatski građani moraju znati da je dvije trećine hrvatskog zakonodavstva zapravo usklađivanje s europskim direktivama. Ono za što ću se ja također zalagati u EU parlamentu je, da naši građani imaju ravnopravan status kao i druge EU zemlje što se tiče bankarskog sustava i financijskih usluga.

Također da imaju plaće i mirovine na europskom nivou. Za puni radni staž od 41 godinu, minimalna europska mirovina od 75 posto prosjeće plaće, a plaće usklađene s drugim europskim zemljama, ovisno o razvoju i BDP-u, rekao je danas u Zadru Gordan Maras SDP-ov kandidat, predstavljajući svoju kandidaturu.

Izvor: HRT