fbpx

NOVA AFERA Kako je sin ministra Marića došao do stana vrijednog više od dva milijuna kuna?

Ante Marić, sin ministra Gorana Marića, nedavno je uselio u novoizgrađeni stan u Veslačkoj ulici od 136 kvadrata, približne vrijednosti od 2,5 milijuna kuna.

Tvrtka Scientia obiteljska je tvrtka Marićevih kojom je upravljala supruga Marijana, a bavila se zapravo savjetovanjem i za stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti. Prekretnica u poslovanju dogodila se 2011. godine, kada Scientia, tvrtka koja je, naglasimo još jednom, te godine imala svega 50 tisuća kuna prihoda te se ne bavi nekretninama, kupila stan u Zvonimirovoj ulici od 101 kvadrat za 930 tisuća kuna, piše Index.

Potpisnici kupoprodajnog ugovora za stan u Zvonimirovoj su Marićeva supruga Marijana te tadašnji čelnik Provincijalata Franjevačke provincije Presvetog otkupitelja iz Splita, fra Željko Tolić.

Marijana Marić, supruga Gorana Marića, u ožujku 2013. godine, predaje tvrtku Scientiju bez naknade svom sinu Anti Mariću. Marić junior u listopadu 2013. godine Scientiu je pak, također bez naknade, poklonio poduzetniku Zvonku Šariću. Ugovor o prijenosu poslovnog udjela, koji potpisuju Marić junior i Zvonko Šarić, u članku 2 otkriva kako se transakcija odvija – bez naknade. Tvrtka u to vrijeme nije imala nikakvih dugovanja te nije imala ni jednog zaposlenika.

Šarić je samo četiri mjeseca nakon što je od Marića dobio na poklon tvrtku koja je u vlasništvu imala stan vrijedan milijun kuna u centru Zagreba, prodao taj stan i to tvrtki Šted Invest, bivšoj tvrtki Gorana Marića.

Prema katastru, vlasnik stana od 132 kvadrata je Veslačka nekretnine, tvrtka kćer Šted Investa. Direktor Veslačke nekretnine je Damir Poljak, nasljednik Marića na čelu Šted Investa i kupac spornog stana u Zvonimirivoj ulici. Cijena stana iznosila je od 2.300 do 2700 eura po kvadratu. Ako uzmemo srednju vrijednost, stan u kojem je Ante Marić vrijedi je oko 2,5 milijuna kuna.

“Sve poslovne odluke donosim osobno, a razloge i sadržaj istih, kao i općenito svoj poslovni ili privatni život, javno ne komentiram”, rekao je Ante Marić.