fbpx

POTVRĐENO Prihod od prodaje ulaznica neće pokriti trošak koncerta Rite Ore

Direktor ŠC Višnjik Denis Karlović jučer je u Dnevniku Nove TV priznao kako se trošak koncerta Rite Ore na Višnjiku, koji će se održati za dva dana, neće moći podmiriti od prodaje ulaznica. Teret troška očito će sada pasti na Grad Zadar kao i Turističku zajednicu.

– Troškove koncerta i prihode objavit ćemo odmah nakon završetka koncerta. Imamo razgovore i sa sponzorima, potpisane sponzorske ugovore, vidjet ćemo kako ćemo proći sa ulaznicama. Same karte sigurno neće pokriti troškove koncerta. Ovakav koncert ovakve svjetske zvijezde ne može se dogoditi bez velike potpore kako grada Zadra, tako i Turističke zajednice, rekao je Karlović.

– Grad Zadar ne financira troškove organizacije koncerta. Jedini udio Grada u tom projektu je 50 tisuća kuna kojima se sufinanciraju promotivne aktivnosti, poručili su iz grada.

Rita Ora je za sat vremena pjevanja dobila milijun i pol kuna. Predgrupa će joj biti pjevačice Franka Batelić i Domenica, a cijeli spektakl koštat će oko 3 milijuna kuna.

Oglasio se i glazbeni kritičar Hrvoje Horvat koji je kritizirao ovakvu odluku.

– Zbog čega bi lokalni šerifi trebali sebi šminku dizati na račun novaca poreznih obveznika dovodeći pomalo nebitne izvođače, dok su te novce mogli potrošiti na dovođenje pet domaćih pa bi vjerojatno imali isti broj publike? Ljudi bi popili više piva, imali bi veću zaradu na šanku. Tinejdžerska publika kakvu privlači Rita Ora vjerojatno će dovesti do situacije da će šankovi biti prazni, komentirao je Horvat.