fbpx

LISTA SRAMA Na poreznoj listi dužnika šest tvrtki Zdenka Zrilića – tri su već blokirane!

Porezna uprava objavila je na dan  21. listopada novu “listu srama” poreznih dužnika. Na listi pravnih osoba Zadarske županije našao se poveći popis tvrtki od kojih je najviše tvrtki u vlasništvu Zdenka Zrilića.

Od ukupno 72 tvrtke navedene na popisu porezne “liste srama”, čak šest tvrtki je u vlasništvu Zdenka Zrilića ili je isti u njima naveden kao odgovorna osoba. Konkretno, pod Zrilićevom tvrtkom TEHNO HOLDING d.o.o., o kojoj smo već pisali, nalaze se u vlasništvu tvrtke navedene na poreznoj listi kao dužnici, a to su tvrtke;  NAUTILUS d.o.o. sa 991.436,98 kuna duga, BETA d.o.o. sa 513.795,05 kuna duga, TEHNO d.o.o. 414.339,91 kuna duga te tvrtka CEDAR d.o.o. sa 331.052,17 kunom duga.

Na popisu su se našle još dvije tvrtke; P.S. IMMO d.o.o. u kojoj je Zdenko Zrilić direktor, sa 325.223,93 kuna duga te tvrtka GRANIT-KAMENOLOM d.o.o. sa 953.110,54 kuna duga. U tim tvrtkama Zrilić je naveden kao odgovorna osoba. Ukupan porezni dug svih navedenih tvrtki prelazi 3,5 milijuna kuna.

Blokirani računi tvrtki

Na dan pisanja ovog članka, 4. studenog 2019. godine, tri tvrtke sa popisa poreznih dužnika u vlasništvu Zdenka Zrilića imale su blokirani poslovni račun. Konretno, radi se o tvrtkama TEHNO d.o.o., GRANIT-KAMENOLOM d.o.o. i CEDAR d.o.o. Tvrtkama NARDUS d.o.o. Zadar i GRAFOTEHNA d.o.o. iz Zagreba također je blokiran poslovni račun.

Na popisu i tvrtka CIDARIS d.o.o. “sudužnik” Jadere za dug prema Gradu Zadru

Na popisu se našla i tvrtka CIDARIS d.o.o. u vlasništvu Natalije Zrilić i Tomislava Faina. Ista tvrtka je poznata po tome što je preuzela poslovanje u lokalima tvrtke Jadera koji su vlasništvu Grada Zadra, a Jadera službeno i dalje u najmu prostora, o čemu smo već pisali u tekstu “PROFITERSTVO NA RAČUN GRADA Do kada će Grad Zadar pogodovati Zriliću i Grofu ustupajući im prostore i ne naplaćujući im milijunske dugove?”. Oko istih prostora stvorio se u astronomski dug za najam prema Gradu Zadru, a tvrtka Jadera i tvrtke “sudužnici” garantirali su mjenicama te ga plaćaju u mjesečnim ratama.

Jedna od spomenutih sudužnika Jaderi za iste dugove po najmu je upravo tvrtka CIDARIS d.o.o. koja je prema poreznoj evidenciji od 21. listopada nalazi na “listi srama” sa dugom od 311.379,84 kuna.

 


 

PUPIĆ-BAKRAČ “Neće još dugo zadarski gazda, ovršiti će ga za vazda”