fbpx

Trgovački lanac Studenac preuzima zadarski Sonik

Maloprodajni trgovački lanac Studenac postigao je dogovor o strateškom partnerstvu sa zadarskim trgovačkim lancem Sonik, a nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i ispunjavanja svih dogovorenih uvjeta, taj omiški lanac steći će potpuno vlasništvo nad Sonikom, priopćile su u četvrtak te dvije tvrtke

Predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk istaknuo je da je ta poslovna odluka od iznimne strateške važnosti za tu tvrtku, jer će dodatno ojačati pozicioniranje Studenca na jadranskoj obali kao tržišnog lidera u maloprodaji.

“I Studenac i Sonik su vrlo dobro upoznati s potrebama kupaca, što će nas u budućnosti približiti lokalnoj zajednici i pomoći nam da još brže odgovorimo na njihove zahtjeve”, naveo je Senczuk.

Studenac, koji je nedavno dovršio proces preuzimanja Istarskih supermarketa, ima više od 500 prodajnih mjesta duž obale i na otocima.

Osnivač Sonika Nikola Sorić vjeruje da spomenuta poslovna transakcija predstavlja velik i važan korak u razvoju te kompanije. “Pridruživanje Studenac grupi omogućit će nam uzajamni razvoj i sinergijski efekt koji će nam dati priliku za povećanje tržišnog udjela unutar regije”, naglasio je Sorić.

Sonik raspolaže s 88 prodavaonica te ima 500 zaposlenika.