fbpx

HDZ-ov saborski zastupnik otkazao poslušnost i neće glasati za Kolindu Grabar Kitarović, stigla reakcija iz stranke

HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej već neko vrijeme plesao je po rubu lojalnosti svojoj stranci kad je riječ o predsjedničkim izborima, a u utorak je, čini se, u potpunosti otkazao poslušnost

Naime, nakon što je vrh stranke u više navrata ponavljao da je kandidatkinja HDZ-a na predsjedničkim izborima 22. prosinca Kolinda Grabar Kitarović čime je članovima više nego jasno dano do znanja da nije prihvatljivo da glasaju za “drugog HDZ-ovog kandidata” kako neki nazivaju Miroslava Škoru, saborski zastupnik HDZ-a Culej svoj je stav objavio na profilu na Facebooku.

‘Škoro..moj glas imaš’, napisao je Culej na Facebooku komentirajući time Škorinu rečenicu iz gostovanja na Vinkovačkoj TV ‘Kao predsjednik neću ponoviti greške prethodnika i pomilovat ću hrvatske branitelje!’ ispod koje stoje fotografije Miroslava Škore i Tomislava Merčepa.

Culeju je, očito, Škorino gostovanje u televizijskoj emisiji u kojem je izravno potvrdio kako će, ako bude izabran za predsjednika, pomilovati i osuđenog ratnog zločinca Tomislava Merčepa bilo presudno da konačno javno potvrdi ono o čemu se već mjesecima špekuliralo.

‘Kad govorimo o pomilovanjima, kojeg je to hrvatskog branitelja pomilovala aktualna predsjednica? Ja ću vam reći. Pa ni jednog. Pa mene pitaju što mislim o tome, bih li pomilovao Tomislava Merčepa, Evo odgovora: bih’, rekao je Škoro u gostovanju na Vinkovačkoj TV.

Culej je mjesecima izbjegavao dati jasni odgovor na pitanje hoće li glasati za kandidatkinju svoje stranke na predsjedničkim izborima, a u rujnu je snimljen na druženju s kandidatom desnice Miroslavom Škorom u Vinkovcima. Tada je to druženje objasnio dugogodišnjim poznanstvom sa Škorom odbijajući da je to dokaz da će glasati za Škoru.

Je li si posljednjim potezom Culej potpisao ispisnicu iz HDZ-a još nije poznato, a o njegovoj sudbini pitali smo Zoltana Kaboka, glasnogovornika stranke i kampanje Kolinde Grabar Kitarović.

‘Trenutno smo fokusirani na izbore, a o Culejevoj izjavi odlučivat će stranačka tijela’, poručio je za tportal Kabok.

Izvor: tportal.hr