fbpx

PREVARENI STANARI Ostali bez puta, telefona i interneta, uskoro će i bez struje!

Stanari zgrade na adresi Roberta Frangeša Mihanovića 48 u Zadru koju je 2005. godine sagradila danas ugašena tvrtka Testudo d.o.o. koja je u to vrijeme bila u vlasništvu Mladena Modrića Padele, ostali su bez telefona i interneta, a sada im prijeti i isključenje struje.

Tvrtka Testudo d.o.o. Zadar koja je bila investitor gradnje iste zgrade, od 2016. godine u vlasništvu je tvrtke Zdenka Zrilića, Tehno holding d.o.o., o čemu smo već pisali. Zdenko Zrilić je tvrtku u međuvremenu ugasio, a kupci stanova iste tvrtke danas imaju problem sa investitorom koji je od Zrilića kupio susjedne parcele.

Naime, prema informacijama koje smo dobili od stanara zgrade, sva infrastruktura od kanalizacije do telefonskog kabela i struje, prolazi preko susjedne parcele preko koje je vodio i put do parkinga njihove zgrade. U međuvremenu, taj teren je prodan, a kompletna infrastruktura sa spomenutim prilaznim putem pripala je novom vlasniku koji planira graditi na istoj parceli.

Novi vlasnik prekopao je put, a prema iskazu stanara prekinuo je i telefonske i internet kabele, a sada im prijeti prekidom i glavnog strujnog kabela. Pojedini stanari zgrade već su kontaktirali Zdenka Zrilića, koji im je navodno obećao riješiti navedeni problem ali se ništa ne rješava.

Prekinut kabel telefona i interneta na susjednoj parceli

Stanari pokušavaju zaustaviti gradnju
Stanari zgrade, kako bi zaštitili vlastite interese, pokušali su zaustaviti gradnju na susjednoj parceli dok se ne pronađe zakonsko rješenje kojim bi se zaštitili  njihovi interesi, odnosno osnovni priključci struje i telefona.

S druge strane, stanari postavljaju pitanje, kako je bivša tvrtka Testudo d.o.o. koja je u to vrijeme bila u vlasništvu Mladena Modrića Padele, uopće mogla dobiti građevinsku dozvolu s obzirom na činjenice koje su tek sada otkrivene, te da li se navedeni teren sa pristupnim putem i komunalnim priključcima uopće smio prodati nekom drugom?