fbpx

Šef SOA-e odgovorio Kolindi na optužbe o korupciji

SOA JE odgovorila na optužbe predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o korupciji u tajnim službama.

Ravnatelj SOA-e Daniel Markić poslao je očitovanje Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, doznaje Nova TV.

Još nema odgovora poduzimaju li što policija i DORH nakon upozorenja predsjednice.

Bivši čelnici VSOA-e na optužbe odgovorili putem svojih odvjetnika

“Što se tiče korupcije, ona je nažalost sveprisutna u društvu, ona nije samo u politici. Ali meni je najviše zabrinjavajuće kada je prisutna u onim agencijama koje bi se trebale baviti borbom protiv korupcije”, rekla je Grabar-Kitarović novinarima dan nakon što je na sučeljavanju na HRT-u rekla da se bori protiv korupcije u sigurnosno-obavještajnom sustavu.

Objasnila je da je mislila na postupak protiv bivših čelnika VSOA-e Darka Grdića i Ognjena Preosta, koje se optužuje za pronevjeru novca.

Grdić je jučer putem svoje odvjetnice priopćio da je predsjednica na njegov račun iznijela niz teških neistina i zlonamjernih tvrdnji i time izvršila izravan pritisak na neovisnost pravosuđa i pokušaj utjecaja na pravosudna tijela u sudskom postupku.

Odvjetnik Ognjena Preosta Nenad Strukan priopćio je da je Grabar-Kitarović u svojoj izjavi o njegovu klijentu povrijedila presumpciju nevinosti i namjerno izvršila izravan utjecaj na rad Vrhovnog suda Republike Hrvatske, koji tek mora odlučiti je li Preost kriv zbog kaznenog djela koje mu se stavlja na teret.