fbpx

IMOVINSKE KARTICE Ministar Bošnjaković nije prijavio 300 kvadrata dvorišta uz ilegalnu kuću

Nakon što je portal Index otkrio kako je ministar Damir Krstičević prepolovio vrijednost i površinu vikendice u Žaboriću, i nakon što je ministar Kujundžić smijenjen zbog afera oko svoje imovinske kartice, sada je otkriveno da još jedan ministar nije prijavio sve što posjeduje.

Kako je objavio 24sata, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković nije prijavio preko 300 kvadrata dvorišta uz ilegalno izgrađenu kuću svoje supruge u Biogradu.

Dražen Bošnjaković u svojoj imovinskoj kartici ima upisanih deset nekretnina, a među njima je i kuća u Biogradu. U ožujku 2016. upisao je kuću površine 140 četvornih metara, u vlasništvu svoje supruge. Procijenio ju je na 600 tisuća kuna, odnosno na oko 80 tisuća eura.

No postoji niz nelogičnosti.

Prvo, u zemljišnim knjigama je upisana kao kuća od 77 kvadrata s dvorištem od 323 četvorna metra. U ministrovoj imovinskoj kartici nema govora o nikakvom dvorištu u Biogradu. Drugo, kuća u kartici ima površinu od 140 kvadrata. Treće, u zemljišnim knjigama piše kako je kuća upisana bez priložene građevinske i uporabne dozvole.

Ministar Bošnjaković je priznao da je izgrađena bez građevinske dozvole prije 30-ak godina i da još nije legalizirana.

Na upit što je s 300 kvadrata dvorišta koje nije prijavio, ministar za 24sata kaže:

“Kuća mora biti na nekom zemljištu.” Ustvrdio je da se radi o omaški.