fbpx

KOLAKUŠIĆ SVOJIM BIRAČIMA: “Premalo je nas koji želimo promjene, imamo samo dvije opcije…”

Europarlamentarac Mislav Kolakušić se nakon drugog kruga predsjedničkih izbora obratio biračima. Smatra da je ljudi koji u Hrvatskoj žele promjene još uviek premalo i kao takvi ne mogu utjecati na odluke.

“Sva istraživanja pokazuju, a to su pokazali i posljednji izbori, da većina hrvatskih građana još uvijek ne želi bitne promjene političkog i ekonomskog sustava. Istovremeno, manjina koju činimo mi koji želimo promjene je premala i u demokratskom sustavu nebitna jer ne možemo utjecati na donošenje odluka, smatra Kolakušić.

Predviđa daljnje propadanje države.

“U sljedeće 4 godine kao i u sljedećim desetljećima, Hrvatsku očekuje ubrzana depopulacija, golemi problemi s mirovinskim sustavom i potpuna ovisnost o tuđim izvorima financiranja: zaduživanju, europskim fondovima, turizmu i doznakama iz inozemstva. Većini hrvatskih građana takav scenarij u ovom trenutku je prihvatljiv i dok god je tako, manjina koja ne želi takav sustav ima samo dvije opcije: otići iz Hrvatske ili čekati da većina poželi promjene, ističe Kolakušić citirajući Politico koji tvrdi da će do 2100 godine Hrvatska pasti sa 4,1 na 2,3 milijuna stanovnika.

On je, podsjetimo, najavio kako neće ići na parlamentarne izbore ako na predsjedničkim barem ne uđe u drugi krug, što bi potvrdilo da je za promjene značajan dio građana. No, to se nije dogodilo. Na izborima je dobio 104.000 glasova.