fbpx

Plenković se u Davosu sastao sa Sorosevim sinom, želi da primimo sve migrante

Hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se u Davosu na Svjetskom ekonomskom forumu sa sinom Geroge Sorosa. U četvrtak 23. siječnja, njih dvojica razgovarali su o demografskim problemima.

Sastankom se na Twitteru pohvalio Alexander Soros te je otkrio o čemu su razgovarali.

“Kako Hrvatska preuzima predsjedanje Vijećem EU, bilo je sjajno razgovarati o rješenjima demografskog pada koji prijeti europskim integracijama te o važnosti europskog puta zapadnog Balkana”, napisao je sin američkog milijardera i samoprozvanog filantropa Georgea Sorosa koji otvoreno zagovara primanje svih migranata u zemlje članice Europske unije.

Multimilijarder Georg Sorosi njegov sin lobiraju za prihvat migranata u svim zemljama tzv. Balkanske rute. Gostoprimstvo im je odbila jedino Mađarska koja o tom pitanju uopće ne želi razgovarati.

Obitelj Soros već desetljećima koristi novac kako bi utjecala na političke procese ekonomski slabijih zemalja, naravno u svom interesu.

Mnogi spekuliraju da se iza dobro organiziranog pohoda milijuna migranata prema srcu Europe krije upravo milijarder i njegova obitelj.

Podsjetimo, Odbor Ujedinjenih naroda donio je nedavno odluku da zemlje članice ne mogu vratiti nazad u njihove države one ljude koji su iz njih pobjegli zbog po život ugrožavajućih posljedica klimatskih promjena.

No, kako će se utvrđivati tko su klimatski a tko ekonomski migranti, nije rečeno.

Izvor: Paraf.hr