fbpx

TODORIĆ SE ŽALI IZ SVOG DVORCA: “Teško živimo, kćer mi se morala snalaziti da preživi”

Dvije godine od otvaranja istrage protiv nekad najmoćnijeg hrvatskog poduzetnika, Ivice Todorića, od optužnice još ni traga. Iako je županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu probilo sve rokove, sankcija za njih nema.

Na istragu protiv njega državno odvjetništvo dosad je potrošilo tri milijuna kuna. Što na sve kaže i od čega sada živi Ivica Todorić? U Kulmerovim dvorima, gdje i dalje stanuje, primio je ekipu RTL televizije.

Okružen spisima, u Kulmerovim dvorima Ivica Todorić već tri godine prikuplja papire kako bi dokazao da su mu nezakonito oteli tvrtku.

Mnogi se sjećaju onih njegovih izjava iz Londona, kada je rekao da nije ukrao ni jedan jedini euro. Otkrio je todorić i kako danas živi.

“Teško, mislim, pomažu nam obitelj i prijatelji, ne trošimo mi sad ne znam kakav novac za što. Živimo teško, ali veselo, jer pazite ja ću kad se rasvijetli ovo dovesti novi duh u ove prostore, u ovu Hrvatsku, ne mogu vam reći kako se veselim što sam napravio, do kud’ sam došao i kako sam raskrinkao jednu kriminalnu organizaciju”, kazao je Todorić novinarki RTL-a.

Kulmerovi dvori, dok je bio u Londonu, jedno vrijeme su se i iznajmljivali za vjenčanja, press konferencije i ostala događanja.

“To je kćer moja dok mene nije bilo, snalazila se jadna da preživi”, pojasnio je nekad najmoćniji Hrvat.

Što obitelj, supruga i djeca kažu na sve?

“A čujte, njima nije ugodno, još je pritisak svega, dok se sve ne rasvijetli nije ugodno.”

Ivica Todorić za sve što se događa otpočetka krivi premijera Andreja Plenkovića i ljude kojima se okružio. Više vjeruje u Zorana Milanovića i Miroslava Škoru.

“Škoro navodno osniva stranku. Imat će između pet i deset posto više od HDZ-a. Nema HDZ-a, nema… Dok je Plenković samo ide dolje, đaba, može biti tko god šta hoće, ali sigurno, barem se nadam, imam iskustva djelomično s gospodinom Milanovićem da je to jedan ozbiljan čovjek. Puno je toga prošao, i siguran sam, a to je ono što je rekao, da će se držati Ustava”, izrazio je nadanja Todorić.