fbpx

OPĆA GRABEŽ! I zamjenik ravnatelja APN-a uzeo POS-ov stan: “Zar sam ja građanin drugog reda?”

Direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), HDZ-ov Krešimir Žunić nije jedini visokopozicionirani zaposlenik te agencije koji si je priuštio jeftini POS-ov stan. 24sata doznaju da je i pomoćnik ravnatelja APN-a Damir Vuletić unajmio jeftino POS-ov stan u Zagrebu. I planira ga otkupiti po nižoj cijeni od tržišne.

Iako je prva informacija bila da je Vuletić član HNS-a, u toj stranci to negiraju, a APN je dao općenit odgovor. Vuletić je za 24 sata zato sam pojasnio angažman svojeg ugovora. On je unajmio POS-ov stan u Zapruđu ukupne obračunske površine 60 kvadrata, po cijeni od 23 kune za kvadrat, što čini 1380 kuna mjesečno. Tržišne su cijene u Zagrebu barem tri puta više za tu površinu. Ni Vuletić nije prijavljen u tom stanu iako je to morao učiniti po zakonu. Ali ima obrazloženje.

‘Nisam još ušao u posjed stana jer je oštećen. Pas ranijeg stanara je izgrebao parket. Kad se uklone nedostaci, ući ćemo u stan. Dvije godine sam čekao na listi prvenstva, a moja obitelj ispunjava uvjete’, kaže Vuletić.

Objasnio je i da planira kupiti taj stan. Cijena u Zapruđu je inače 1088 eura za kvadrat. Od te cijene se u prve tri godine odbija i cijena najma. Pitamo ga je li imao utjecaj u agenciji koju vodi da njemu dodijeli stan. Kaže da nije i da je sve legalno

Je li POS zamišljen da ga kupuju ljudi koji rade u agenciji koja vodi gradnju? ‘Pa što smo mi? Građani drugog reda? Zakon ne brani službenicima APN-a kupnju, a to što narod voli senzacije, to je druga stvar’, kaže pomoćnik Vuletić.