fbpx

Otkriveno na kakvom je “tajnom zadatku” bio najbogatiji hrvatski policajac

Bivšeg zamjenika ravnatelja policije Josipa Ćelića sud u Zadru pravomoćno je oslobodio zbog vožnje brzinom trostruko većom od dopuštene u naseljenom mjestu.

Sud je odlučio da najbogatiji hrvatski policajac nije kriv jer je bio na službenom zadatku, a otkriveno je i o kakvom se zadatku radi.

Prenosimo dio obrazloženja presude.

“Okrivljenik se brani navodeći da je 12. ožujka 2019. redovno radio u službi u Ravnateljstvu policije gdje je ujutro obnašao svoje redovne zadaće. U 09,00 sati po planu je bio u kabinetu ministra unutarnjih poslova na sastanku vezano za novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama jer je bio i voditelj skupine za izradu nacrta novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

“Dobio operativnu informaciju vezanu za teška kaznena djela”

Tada nije imao u planu i po rasporedu ići u pravcu Zadra, ali je dobio operativnu informaciju vezano za teška kaznena djela gdje je u točno određeno vrijeme trebao biti na točno određenom mjestu na području zadarske županije. S obzirom da kao zamjenik glavnog ravnatelja ima pravo i duži službeno vozilo koje je vidljivo označeno sa svjetlosnom signalizacijom i prepoznatljivo kao policijsko vozilo, a s ciljem da ne kompromitira izvršenje službenog zadatka uzeo je privatno osobno vozilo koje mu je u tom trenutku služilo kao službeno vozilo”, stoji u presudi.

Cijelu presudu pročitajte u nastavku.

 

Presu Daaa by Nevenka Cuglin on Scribd