fbpx

Potvrđen koronavirus u Hrvatskoj

Potvrđen je jedan slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

“Riječ je o mlađem čovjeku, nalazi se u Klinici za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’ u Zagrebu”, potvrdio je premijer Andrej Plenković nakon sjednice Nacionalnog stožera civilne zaštite u zgradi vlade.

Kazao je da je hospitalizirani muškarac izoliran i da je u dobrom stanju.

“On u ovom trenutku pokazuje blaže znakove bolesti i nadamo se da će tako i ostati. Međutim, ovim činom detekcije virusa u našem prostoru podižemo stupanj naše pripreme i obrane te mjera koje poduzimamo. Koncentrirat ćemo se na kontakte koje je mladić ostvario i postupati prema njima na adekvatan način”, rekao je Beroš.

Poručio je da Hrvatska ulazi u višu fazu pripravnosti, a njezin zdravstveni sustav ima sve mogućnosti odgovora na ugrozu.

“Riječ je o bolesti koja je po kliničkim karakteristikama slična gripi i ne očekuje se veći pobol i komplikacija od sličnih infekcija gripe”, ustvrdio je Beroš dodajući kako je zdravstveni sustav spreman.

U međuvremenu se javnosti obratio i ravnatelj KBC-a Rijeka koji je izvijestio o stanju devetero Hrvata koji su hospitalizirani nakon povratka iz Italije.

Njihovi se rezultati testiranja još čekaju.