fbpx

JOŠ 6 NOVOOBOLJELIH Ukupno na zadarskom području 27 osoba s koronavirusom

U Zadarskoj županiji potvrđeno je 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je oboljelih ukupno 27. Za 33 testirane osobe nalazi su negativni, a još dvije osobe su u obradi, izvjestio je u svom današnjem priopćenju Stožer Civilne zaštite zadarske županije.

U posljednja 24 sata policijski službenici su obavili 159 provjera vezano uz samoizolaciju, te su na području PU zadarske utvrdili kako se u tom vremenu 2 osobe nisu pridržavale mjere samoizolacije.

U odnosu na nazor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta u protekla 24 sata evidentirano je 59 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli prilikom ulaza u gradove i općine, a da pri tome nisu imali valjane propusnice.

Građani koji iz drugih mjesta putuju prema mjestu svog prebivališta ili stalnog boravišta mogu se bez propusnice vratiti prema svom prebivalištu. Propusnice su potrebne samo ukoliko napuštaju mjesto svog prebivališta.

Svaka preinaka ili izrada lažne propusnice je kazneno djelo krivotvorenja isprava, za koje je predviđena sankcija od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Pozivamo građane na dosljedno poštivanje svih mjera sprečavanja širenja zaraze, odnosno ukoliko zaista za to nemaju valjane razloge da ne napuštaju svoje domove. Svoje zdravlje, zdravlje svojih bližnjih i ostalih građana svi zajedno čuvamo – svojim odgovornim ponašanjem, navode u današnjem priopćenju iz župaijskoga stožera.