fbpx

PROCURIO DOKUMENT Britanci predviđaju da će pandemija trajati sve o proljeća 2021.

Gotovo 8 milijuna ljudi u Velikoj Britaniji moglo bi biti primljeno u bolnicu za vrijeme epidemije koronavirusa tijekom sljedećih 12 mjeseci, navodi se u službenom izvješću koje je procurilo u medije, prenosi The Guardian.

U dokumentu upućenom visokim dužnosnicima Nacionalne zdravstvena službe, Državna agencija za javno zdravstvo Engleske opisuje potencijalne razmjere epidemije i sugerira da bi mogla potrajati do proljeća 2021. godine.

Kliničko ispitivanje cjepiva namijenjenog zaštiti od novog koronavirusa započelo je u ponedjeljak, objavila je agencija Associated Press pozivajući se na neimenovanog dužnosnika američke vlade.

Prvi sudionik ispitivanja koje financira Nacionalni institut za zdravstvo i koje se odvija u Institutu za zdravstveno istraživanje Kaiser Permanente u Seattleu u saveznoj državi Washington, primit će eksperimentalno cjepivo u ponedjeljak, izvijestio je AP.

Bilo bi potrebno od godine dana do 18 mjeseci da se potvrdi djelovanje bilo kojeg potencijalnog cjepiva, dodao je AP pozivajući se na javnozdravstvene izvore.