fbpx

BERNARDIĆ: “Bit ćemo najkompetentnija vlada u hrvatskoj povijesti”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić i predvodnik Restart koalicije u razgovoru s Mislavom Bagom u Dnevniku Nove TV komentirao je aktualnu situaciju i predstojeće izbore.

“Vjerovat ćete mi nakon izbora, mi smo najjači tim, bit ćemo najkompetentnija vlada u hrvatskoj povijesti. Ne želim da budemo popularni jedno vrijeme, želim da kao vlada budemo zapamćeni za sva vremena po dobrom poslu koji smo napravili. Mi moramo provesti odlučne reforme jer bez toga neće ići. Jednostavno je potreban restart”, uvjerava Bernardić.

Kako komentira one koji kažu da je najbolje da do kraja kampanje šuti?

“Ne obazirem se na te komentare. Naučio sam da me napadaju. Stalno sam pod napadima, to je politička arena. Ušao sam u ovaj posao da nešto promijenim, zbog dječačkog ideala.”

Zašto je na listi osuđenik Željko Sabo?

Kakva se poruka šalje kada prozivajući vladu Andreja Plenkovića za korupciju ima na listi Željka Sabu koji je osuđen, Bernardić kaže da je on rehabilitiran.

“On je rehabilitiran. Naši ljudi su na listama čisti, mi smo na strani interesa građana, a oni drugi su na strani svojih interesa. Mi smo dva različita svijeta. Ne mogu vrijediti različiti kriteriji. Naš zadatak je da se reformira pravosuđe. Sudstvo mora biti dostupnije građanima, i praksa mora biti ujednačena. Za to ćemo se boriti”, kaže.

Podsjetimo, Sabo je bio osuđen i proveo nešto manje od osam mjeseci u zatvoru jer je sredinom 2013., u želji da okupi većinu u vukovarskom Gradskom vijeću, HDZ-ovoj vijećnici Mariji Budimir nudio mjesto članice Nadzornog odbora Borova i dužnost predsjednice Gradskog povjerenstva za europske integracije, uz naknadu kako bi postala vijećnica SDP-a u Gradskom vijeću.