fbpx

I DRUGI ĐAKIĆEV SIN ZAVRŠIO U PRITVORU Prijetio smrću policajcima i urlao: “Znate li vi tko sam ja!?”

Tomislav Đakić, sin saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića, ispitan je danas u prostorijama zagrebačkog tužiteljstva koje je za njega zatražilo pritvor, piše Jutarnji list.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu potom je taj prijedlog usvojio te odredio Tomislavu Đakiću mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.​

O slučaju su se oglasili i iz Općinskog državnog odvjetništva te su naznačili da je 22-godišnji okrivljenik 18. lipnja 2020. godine dok se “nalazio u prostoriji za zadržavanje policijske postaje, a s nakanom da ustraši policijske službenike, počeo na njih vikati. Vrijeđao ih je te im izrekao više raznih prijetnji, kao i da će ostati bez posla pozivajući se pritom na člana svoje obitelji.”

Jedan od četvero djece

Inače Tomislav je jedan od četvero djece HDZ-ova saborskog zastupnika koji je kandidiran i za novi mandat, i to kao drugi na HDZ-ovoj listi u IV. izbornoj jedinici, završio je na stupu srama. Zbog prijetnji smrću policijskim službenicima u srijedu navečer uhićen je ispred kultnog restorana Trnjanka nadomak zagrebačke Palače pravde.

Sve je počelo oko 23:20 pozivom na 192 i prijavom da na Trnjanskoj cesti skupina ljudi narušava javni red i mir odnosno da galame i da se naguravaju. Policija se promptno odazvala na poziv, a na mjestu događaja, između ostalih, zatekla je i Đakića juniora.

Tijekom intervencije situacija je postala napeta, a Đakić je četvorici policajca uputio ozbiljne prijetnje smrću. Psovao im je majku i pitao: ‘Znate li vi tko sam ja?’ da bi im u jednom trenutku i zaprijetio otkazima. Situacija je izmakla kontroli kad im je još poručio da mu ‘mogu popušiti k…’ a navodno je u njihovom smjeru i pljunuo.

Đakić je i alkotestiran, a rezultat je bio 1,5 promila alkohola u krvi.

Zbog izrečenih prijetnji Đakić je priveden u policijsku postaju na otrežnjenje te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Zaradio je kaznenu prijavu uz koju je predan pritvorskom nadzorniku.

Drugi Đakićev sin, Ivan, također je imao problema sa zakonom. I on je priveden u policiju nakon što je na Facebooku objavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”. Tada je za dlaku izbjegao pritvor jer je izrazio žaljenje.

Nebrojeno je puta uhićen zbog divljanja skupim automobilima. Iako ima samo 22 godine, Ivan Đakić je vlasnik hotela u Pitomači.