fbpx

Plenkoviću ne smeta koristiti imidž srpskog tenisača za promociju HDZ-a ali mu smeta da ga se povezuje sa SDSS-om i Miloradom Pupovcem

Ne jenjava bura koja se digla oko HDZ-ovog predizbornog korona partyja na Višnjiku, no jedan detalj je izmakao oku javnosti. Naime, Plenkoviću ne smeta koristiti imidž srpskog tenisača za predizbornu promociju HDZ-a ali mu smeta da ga se povezuje sa SDSS-om i Miloradom Pupovcem pred same izbore iako su čvrsti koalicijski partneri već godinama.

Korona party turnir na Višnjiku ne bi se ni održao da nije bilo korona virusa te da nisu odgođena sva sportska događanja u svijetu. Jedino je Hrvatska vlada kao i lokalna vlast u Zadru, predvođena HDZ-om, dozvolila da se organizira turnir kako bi ga iskoristila za svoju predizbornu promociju. Ista promocija završila neslavno postavivši upravo Zadar na listu visokorizičnih gradova za korona virus na početku same turističke sezone i ubila zadnju nadu u dolazak barem manjeg broja turista.

HDZ koristi srpskog tenisača za predizbornu promociju

No, u cijelom tom tenis-politika-korona cirkusu dalo se primjetiti kako je Plenković na turnir došao samo u pratnji svojih stranačkih kolega no bez svojih koalicijskih partnera, a tu prvenstveno mislimo na Milorada Pupovca, predstavnika srpske manjine u Hrvatskoj, tim više što je upravo zvijezda turnira bio upravo srpski tenisač Novak Đoković.

Plenkoviću, dakle, ne smeta koristiti imidž srpskog tenisača za promociju HDZ-a pred izbore ali mu itekako smeta da ga pred izbore vezujemo sa SDSS-om i Miloradom Pupovcem, koji je HDZ-u bio vjerna koalicija i podrška već dugi niz godina.