fbpx

U Mostaru su uhićeni poduzetnici iz afere s vjetroelektranama koje USKOK sumnjiči da su davali mito Josipi Rimac

Sarajevsko Oslobođenje javlja da je u Mostaru uhićeni Milenko Bašić, vlasnik tvrtke Lager, te njegov direktor Dragan Stipić koji su pod istragom zajedno s Josipom Rimac. Priveli su ih pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i to na osnovu međunarodne Interpolove tjeralice.

Bašića i Stipića USKOK sumnjiči da su Josipi Rimac dali mito kako bi im se pogodovalo oko projekta vjetroparka Krš Pađene kod Knina.

SISPA postupila po nalogu Interpola 

“Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za navedenim osobama međunarodnu potjernicu putem NCB Interpola Zagreb radi lišenja slobode i izručenja u Republiku Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 296. Krivičnog zakona Republike Hrvatske “Davanje mita za trgovanje uticajem”, priopćeno je iz SIPA-e.

Odluku donosi sud BiH

Nakon kriminalističkog istraživanja Bašić i Stipić bit će predani Sudu Bosne i Hercegovine koji će odlučivati o zahtjevu Hrvatske za izručenjem investitora u vjetroelektrane.

Josipa Rimc uhićena je još krajem prošlog mjeseca, dok su Bašić i Stipić tada izbjegli uhićenje budući da se nisu nalazili u Hrvatskoj. Protiv njih je otvorena istraga.