fbpx

BOTIĆ: Hitno oduzmite koncesiju Turcima, da su prodavali sladoled više bi zaradili!

Na aktualnom satu 19. sjednice Županijske skupštine glavna je tema ponovno bila koncesija u Gaženici o kojoj je govorila i Marjana Botić (Akcija mladih) koja je zatražila hitno oduzimanje koncesije Turcima.

“U 2019. godini, koja je bila rekordna za hrvatski turizam, tvrtka Zipo je uplatila i prijavila smo 214 tisuća kuna varijabilnog dijela koncesijske naknade, koju su, navodno, ostvarili od prihoda za pružene osnovne lučke djelatnosti po stopi od 12 posto, te od usluga od svih ostalih djelatnosti po stopi od 6 posto. Da su prodavali sladoled i naplaćivali parking, zasigurno bi više naknadna iznosila”, kazala je vijećnica Botić tražeći da joj se za teretni dio luke dostavi ukupni promet po tonaži od 1990. do 2020.

“Toliko puta ponavljati o ugovoru i međunarodnom natječaju kojeg smo proveli za koncesioniranje luke, gdje su svi pohvalili natječaj i ugovor za koncesionare, nema više smisla. Ono što sam više puta rekao, to je da je ZIPO jedan od 54 aktivna koncesionara u Gaženici i isključivo se odnosi na poslovanje međunarodnog putničkom prometa. Od njih smo dobili fiksni i varijabilni dio koncesije. Što bi bilo danas da nemamo taj ugovor? Fiksni dio je uplaćen, a i varijabilni točno onoliko koliko je ugovorom bilo i predviđeno, u lipu! To svi znaju! Ugovor je transparentan, javan i svatko ga može vidjeti i pročitati. Ne želim da se po tko zna koji puta govornica koristi kako bi se pričale neistine i obmanjivala zadarska i šira javnost”, replicirao je župan Božidar Longin kojeg je Ante Rubeša (Akcija mladih) prekinuo u odgovoru dobacivši mu: ‘Onda se makni s govornice’.

Vidno uzrujan, župan je u tom trenutku rekao kako će ostali vijećnici odgovore na svoja pitanja dobiti pismenim putem.