fbpx

PLENKOVIĆ ODLUČIO UKLONITI KALMETU SA SVIH VAŽNIJIH POZICIJA U HDZ-u

Iz pouzdanih izvora doznajemo kako je Plenković definitivno odlučio eliminirati Kalmetu sa svih važnijih pozicija u HDZ-u. Božidar Kalmeta koji je preopterećem aferama postao je težak uteg Plenkoviću i HDZ-u koji ne mogu više opravdavati Kalmetine izlete s onu stranu zakona.

Iako je Kalmeta oslobođen za aferu HAC, sama Plenkovićeva odluka da ga eliminira sa svih vanžnijih dužnosti u HDZ-u dovoljno govori sama za sebe. Kalmeta je, prema našim saznanjima, i dalje pod istragama zbog više afera u kojima je bio uključen još u periodu kada je bio gradonačelnik Zadra.

Dekalmetizacija Zadra
Činjenica je da Kalmeta gubi utjecaj u Zadru. Novi državni odvjetnik doveden je iz Šibenika. Predsjednik Općinskog suda u Zadru doveden je iz Biograda, a smjenio je odmah Ivanu Klišmanić čija je obitelj bliska sa Božidarom Kalmetom. Da podsjetimo, njezin brat je direktor Zračne luke Zadar gdje je Kalmeta malverzirao sa novim podvožnjakom, o čemu smo već pisali.

Novi predsjednik Županijskog suda u Zadru biti će iz Splita.

Plenković, prema informacijama kojima raspolažemo, želi ukloniti Kalmetu prije lokalnih izbora prvenstveno sa mjesta predsjednika Županijskog odbora HDZ-a. Plenković namjerava minirati sve Kalmetine pokušaje da se ponovno kandidira na mjesto gradonačelnika ili župana na predstojećim lokalnim izborima 2021. godine. Kalmeta se tome žestoko opire i traži sve moguće izgovore kako bi ostao na poziciji.

Upravo zbog Kalmete nijedan ministar u novoj vladi nije iz Zadra, a Plenković se upravo bojao da Kalmetini ljudi ne opljačkaju buduće projekte ministarstva.

Podsjetimo se Kalmetinog ponašanja prema Davoru Arasu kojeg je HDZ izbacio iz stranke nakon što ga je Kalmeta poslao da sudjeluje na skupu domobrana kao izaslanik Grada Zadra. Na tom skupu bili su istaknuti ustaški simboli i slika Ante Pavelića. Davor Aras bio je domoljub, a Kalmeti je zamjerao afere i korupciju zbog čega je na kraju i i zbačen iz HDZ-a.

Kalmeta se danas skriva na otoku, daleko od očiju javnosti, odakle i dalje vodi operacije pljačkanja Zadra i Zadarske županije.