fbpx

POLICIJSKA AKCIJA Roadpol Safety Days

Proteklih dana između 16. i 22. rujna, diljem Republike Hrvatske raznim aktivnostima obilježeni se Dani sigurnosti u prometu. Aktivnosti su održane u organizaciji europske međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, pod ovogodišnjim sloganom ”Ostani živ i spasi živote drugih”.

Dan bez poginulih u prometu

U okviru spomenutih aktivnosti u četvrtak, 17. rujna održan je i Dan bez poginulih u prometu. Radi se o kampanji s ciljem osvješćivanja javnosti kako bi se smanjio broj smrtno stradalih osoba u prometu.

Toga dana policija je na području nadležnosti Policijske uprave zadarske provodila nadzor počinjenja svih prekršaja u prometu, kojom prilikom je evidentirano ukupno 58 prekršaja, od toga 1 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanje testiranje na droge, 18 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 6 prekršaja nevezivanjem sigurnosnim pojasom i 1 prekršaj upravljanjem vozilom u vrijeme zabrane.
Nadalje, na Dan bez poginulih u prometu – 17.rujna, na području PU zadarske zabilježene su 4 prometne nesreće u kojima su dvije osobe zadobile lakše ozljede.

Kao i prošle godine, akcija je uspješno završena i nitko nije smrtno stradao u prometnim nesrećama!