fbpx

“Umjesto da identificiraju one koji su nas premrežili korupcijom, oni su identificirali one koji su protiv Stožera”

“Nema kraja aferama i korupciji, a u zadnje dvije: Janaf i Rimac jedni druge optužuju, jedni drugima pakiraju, svi se peru, a svi su dio istog sustava na ovaj ili onaj način,” smatra prof. Ivan Lovrinović.

“Obavještajci ništa ne znaju, policija šuti, DORH smišlja izgovor…”
Umjesto da su svi oni identificirali one koji su premrežili Hrvatsku klijentelizmom i korupcijom oni su identificirali sve one koji su protiv Stožera, koji su bili na Festivalu slobode i koji ugrožavaju samo za njih oblikovan sustav pun blagodati. Zato se u Hrvatskoj ništa ne može i neće napraviti dok se ova zla ne riješe”, tvrdi Lovrinović.Rješenje neće doći iz Sabora, smatra, jer je on pod kontrolom izvršne vlasti i jednoga čovjeka.

“Rješenje definitivno mora doći sa gradskih trgova na kojima trebaju biti organizirani festivali slobode koji će pokrenuti ljude da se obračunaju s daleko opasnijim problemom od virusa i Stožera, a to je klijentelizam i politička korupcija koji su izjeli temelje države i društva.

Kao što je Katon stariji u rimskom senatu svaki put prije zasjedanja tražio da se razori Kartaga, tako moramo razoriti i ovakav politički sustav. Uz jednu bitnu razliku što za razliku od Katona kojemu je Senat ipak udovolji, od našega Sabora se ne može očekivati ništa. Zato je nužno da građani masovno i na demokratski način gradske trgove pretvore u sabor i prekinu agoniju u kojoj se godinama mučimo i propadamo. Taj obrazac su realizirali Island, Rumunjska i druge zemlje. Pokažimo i mi”, poziva Lovrinović.