fbpx

AKCIJA VIKEND Policija kontrolirala 235 vozila i vozača, poduzeli 123 represivne mjere

Najveća nedopuštena brzina tijekom vikenda zabilježena je u subotu, na autocesti A1, kada se osobno vozilo marke BMW ( ZG) kretalo brzinom od 175 km/h, na mjestu gdje je propisana brzina od 130 km/h

Proteklog vikenda ( 09. do 11. listopada), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 235 vozila i vozača, a poduzeli su 123 represivne mjere.

Alkotestiran je 131 vozač, od kojih je njih 11 bilo pod utjecajem alkohola,
19 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
11 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa
5 vozača je koristilo mobitel
1 vozilo bez tehničkog pregleda i registracije
1 vozač prije stjecanja prava na upravljanje
1 vozač u vrijeme zabrane upravljanja
5 vozača je nepropisno pretjecalo
11 vozača nije poštivalo prometni znak

Iz prometa je isključeno 13 vozača i 1 vozilo.

U tom se vremenu dogodilo 14 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže, a tri lakše ozlijeđene.
Izdvajamo evidentiranu najveću brzinu tijekom vikenda i to u subotu, 10. listopada na autocesti A1 kod Pristega. Osobno vozilo marke BMW, zagrebačkih registarskih oznaka, kretalo se brzinom od 175 km/h, na mjestu gdje je propisana brzina od 130 km/h.

Vožnja pod utjecajem alkohola:

U subotu, u 13,30 sati, u Zagrebačkoj ulici u Biograd zatečen je 48-godišnji vozač OA marke „Lada“ pulskih registracijskih oznaka kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,03 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.
Vozač je smješten u prostorije policije do otrežnjenja, a potom je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Foto: Ilustracija