fbpx

LOPOVČINE, GDJE SU NOVCI KOJE STE POKRALI?

Na novoj zadarskoj Poliklinici “zamračeno” je 180 milijuna kuna. Da je novac ‘zamračen’ potvrdio je i Svemir Bašić, bivši tajnik HDZ-a. Dokumenti koje posjedujemo dokazuju kako su za izvlačenje novca, financijske malverzacije te nepravilnosti u slučaju izgradnje zadarske Poliklinike, vrlo detaljno znali Vlada, DORH kao i Državna revizija. Prema dokumentaciji, u svemu su sudjelovali Kalmeta i Vrančić, a Dukić ih danas u svemu ‘pokriva’.

Gdje je ‘skriveno’ 180 milijuna kuna za koje se dokazalo da su izvučeni iz nove Poliklinike Zadar? Tko raspolaže i tko troši taj novac? U što se konkretno taj ukradeni novac ‘ulaže’ odnosno na što se troši, osim za troškove skupih kokainskih zabava na kojima redovito sudjeluje HDZ-ova narkomanska svita. Nejasno je što se dogodilo sa ostatkom.

Iza prikrivanja pljačke nove Poliklinike stoji kompletan HDZ koji je konkretno ravnatelju Opće bolnice Zadar naredio da zabrani novinarima uvid u dokumentaciju o projektu Poliklinike, a sve kako bi se u javnom interesu objavili svi relevantni podaci o tom projektu.

Da podsjetimo, za ukradenih 180 milijuna kuna mogla se sagraditi još jedna Poliklinika, odnosno mogli smo imati duplo veći kapacitet od trenutnog pa nebi bilo potrebe primati COVID pacijente u vojne šatore ispred Opće bolnice, kao da su ovce, a ne porezni obveznici koji su financirali Polikliniku.

Zadarska policija, Državno odvjetništvo i sud ponašaju se kao tri majmuna koji ne čuju, ne vide i ne govore. Pitanje koje se postavlja je, koliki dio tog plijena je završio u džepovima odgovornih osoba upravo tih institucija?