fbpx

MARTINA DALIĆ SE VRATILA NA MALA VRATA U VLADU! Radi na najvažnijem dokumentu aktualne vlasti

Bivša ministrica gospodarstva i potpredsjednica u ranijem dijelu prošlog saziva vlade Andreja Plenkovića, Martina Dalić indirektno je ponovno počela raditi za Vladu, konzultantica Svjetske banke, doznaje Nacional. Projekt na kojemu radi financira Vlada kao naručitelj.

Nedavno je u RTL Direktu rekla da honorarno radi za Svjetsku banku, ne otkrivši o čemu se radi i kako se to financira. No, sada se doznaje da se sasvim sigurno radi o izradi “Nacionalne razvojne strategije – Hrvatska 2030.”, po mnogima najvažnijem dokumentu aktualne Vlade.

Dalić je, doznaje se, u nekoliko navrata službeno posjetila Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. “Radi se o projektima za koje Svjetska banka često angažira konzultante po preporuci investitora. A investitor je u ovom slučaju vlada. Štoviše, Svjetska banka se informira o tome tko bi po mišljenju Vlade bio adekvatan izbor za izradu takvog dokumenta”, rekao je izvor iz kruga međunarodnih konzultanata.

Beskorisni sastanci na kojima ništa nije dogovoreno

Vlada će u sljedećih 26 mjeseci za projekt izdvojiti 4,3 milijuna eura koje je dobila iz Operativnog programa Konkurentnosti i kohezija 2014.-2020. godine, kako bi stvorila podlogu za stvaranje strategija po sektorima i povlačenje 22 milijarde eura iz europskih fondova u sljedećih sedam godina.

Dosad je već na ovu strategiju potrošeno 32 milijuna kuna, a mnogi stručnjaci koji su trebali biti uključeni u njenu izradu tvrde da se na inicijalnim sastancima ništa nije dogovorilo, pa su se otvoreno pitali tko stoji iza cijelog projekta, pisao je Jutarnji.