fbpx

Nova serija iPhonea je veliki korak prema prelasku uporabe s 4G na 5G

Nova serija iPhonea je veliki korak prema prelasku uporabe s 4G na 5G u Sjedinjenim Državama i globalno

Apple je u utorak predstavio svoj najnoviji model nove generacije iPhone 12 s podrškom za mrežu 5G što je direktor Tim Cook nazvao “novom erom”. Dvanaestica dolazi u četiri varijante, a među njima su manji jeftiniji iPhone 12 mini te veći iPhone 12 Pro i Pro Max koji imaju poboljšane kamere i veličine zaslona.

Cjenovno su telefoni slični svojim prethodnicima od prošle godine, a jedino je iPhone 12 skuplji 50 dolara od cijene koju je imao iPhone 11. Tako će iPhone 12 koštati 799 dolara, miniverzija stotinu dolara manje, a Pro verzija će biti 999 dolara. Pro Max će koštati još stotinu dolara više, javljaju iz Applea.

Novi korak s 4G na 5G u SAD-u i svijetu

Svi su modeli s podrškom za mrežu 5G, procesorom A14 Bionic za koji Apple tvrdi da je 50 posto brži od bilo kojeg drugog procesora pametnog telefona. iPhone 12 koji stoji 799 dolara, ima zaslon veličine kao iPhone 11, no njegovo je kućište 11 posto tanje i 16 posto lakše.

Model iPhone 12 mini je “najmanji, najtanji i najlakši 5G smartphone na svijetu”, tvrdi Apple.
Za 17-centimetarski Pro Max zaslon kaže da je najveći Appleov zaslon za iPhone. Nova serija iPhonea je veliki korak prema prelasku uporabe s 4G na 5G u Sjedinjenim Državama i globalno.

Kao što se nagađalo, nažalost, Apple s telefonima u kutiji više neće isporučivati adaptere za punjenje niti legendarne slušalice EarPods. To su ponosno predstavili kao ekološko rješenje koje pomaže spasiti planet, izbacivši gomilu brojki o uštedi plastike, metala, kartona i svega živoga, ali ono što ni u jednom trenutku nisu otkrili jest koliko će novca time uštedjeti za svoju financijsku bilancu, javlja fokus.ba

To naravno znači da će se ti dodaci morati kupovati zasebno, što naravno neće biti jeftino, kao što nije niti jedan Appleov dodatak. IPhone 12 i 12 Pro moći će se prednaručiti već ovaj petak, a u prodaji će se pojaviti 23. listopada, dok će se 12 mini i 12 Pro Max moći prednaručiti 6. studenoga, a prodaja će početi 13. studenoga.

net.hr