fbpx

DOMOLJUBI Zastupnici HDZ-a u Europskom parlamentu glasali PROTIV interesa Hrvatske

“Četvero europskih zastupnika HDZ-a, Karlo Ressler, Željana Zovko, Tomislav Sokol i Sunčana Glavak glasali su na prošloj plenarnoj sjednici Europskog parlamenta izravno protiv interesa Republike Hrvatske time što su odbili podržati rezoluciju Europskog parlamenta o obvezama Komisije u području viznog reciprociteta, otkriva hrvatski europarlamentarac Mislav Kolakušić.

“U skladu sa svojim poslušničkim mentalitetom, po izravnom naputku Andreja Plenkovića, glasali su protiv toga da Europska komisija provede zakone EU u korist Hrvatske i pokrene pravni postupak koji bi SAD prisilio da ukine viznu obvezu za građane Hrvatske.

Dakle, HDZ-ovi zastupnici, po Plenkovićevom naputku u Europskome parlamentu dali su glas protiv interesa Republike Hrvatske i protiv prava Europske unije.

Rezolucija je, unatoč HDZ-ovskom protivljenju prošla u parlamentu, glasovima svih ostalih hrvatskih zastupnika i sveukupno 376 zastupnika Europskog parlamenta, otkrio je Kolakušić.

Litvanci ZA hrvatske interese, HDZ protiv
“Sramotna je činjenica da je HDZ glasao protiv Hrvatske dok su zastupnici iz svih 27 država članica podržali Hrvatsku. Španjolci, Litavci, Šveđani, Danci, predstavnici svih europskih država koji nemaju nikakvog posebnog interesa zalagati se za hrvatske građane podržali su rezoluciju i time podržali pravnu državu i dostojanstvo i jednakost svih europskih građana. HDZ-ovi zastupnici, po naputku Plenkovića i sukladno naputcima američke administracije su pokušali minirati ovu rezoluciju, poniziti Europski parlament, pravo Europske unije i svoje vlastite građane, ističe Kolakušić.

Naravno, HINA koja je prenijela vijest o usvajanju Rezolucije niti jednu riječ nije posvetila činjenici da je HDZ glasao protiv interesa Hrvatske.

“Ova odluka HDZ-a najbolji je pokazatelj poslušničkog i štetočinskog mentaliteta njegovih članova. Zbog naputka nekog trećerazrednog činovnika SAD-a bili su u stanju u najvišem demokratskom tijelu Europske unije dati glas protiv Hrvatske i protiv zakona Europske unije te putem svoje novinske agencije prikriti tu činjenicu u Hrvatskoj, zaključuje Kolakušić.