fbpx

SANADERU 8 GODINA Zadarska lopovčina pljačka i dalje!

Objavljena je nepravomoćna presuda u ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, njegovim nekadašnjim suradnicima, ali i HDZ-u kao prvoj stranci optuženoj za korupciju zbog izvlačenja novca preko marketinške agencije Fimi media. Ivo Sanader, Mladen Barišić, Branka Pavošević krivi su, a HDZ je odgovoran.

I dok sud proglašava HDZ “zločinačkom organizacijom”, najveći zadarski lopov ne brine o tome previše, on je novac na vrijeme sakrio na sigurno. Lopovčina brine o tome koliko ima kose na glavi. Naime, Kalmeta je platio privatni čarter let iz Zagreba za Istanbul kako bi presadio kosu. Svaku presađenu dlaku platio je čak 2 eura, a sve zajedno plaćeno je našim novcem – sve za besprijekornu frizuru na sljedećem predizbornom plakatu postavljenom od strane HDZ-ove tvrtke na javnoj površini za njihov interes – besplatno!

HDZ je dobio kaznu od 3 milijuna i 500 tisuća kuna i oduzimanje imovinske koristi od 14 milijuna kuna, a Kalmeta je svoj plijen skrio na sigurno.

Tadašnji Ministar prometa i veza Božidar Kalmeta te premijer Ivo Sanader drže predstavu za javnost

Plenković se ograđuje
Plenković tvrdi da je ovo drugi HDZ iako su ministri iz Sanaderove vlade i danas visokopozicionirani HDZ-ovci. Među njima je prvi zadarski lopov Božidar Kalmeta koji je bio ministar u Sanaderovoj vladi.

“Današnje vodstvo kao ni članstvo stranke ne može biti odgovorno za djelovanje pojedinaca koji su u jednom trenutku bili u poziciji da počine ovakva djela i gdje se sad izvlače odgovornosti pravne osobe iz odgovornosti pojedinaca. Što se mene tiče, ja nisam čak niti bio član stranke tada, niti je itko iz današnjeg vodstva HDZ-a imao veze s takvim aktivnostima. Nema kolektivne odgovornosti pa niti baš nikakve odgovornosti vodstva HDZ-a niti članstva”, rekao je Plenković zaboravivši na Kalmetu koji se upravo kandidirao za unutarstranačke izbore Županijske organizacije HDZ-a.

I dok Plenković bulazni i laže narod za što je jedino sposoban, Kalmeta sa svojim lopovima u Zadru kuje nove planove, priprema se za izbore i raznim političkim i kriminalnim načinima otvara put ka tome da bude apsolutni vladar naših života, javnih financija i imovine, a poglavito nekretnina. Javna je tajna da su svi veći građevinski projekti u Zadru njegovo indirektno vlasništvo. Dok on glumi poštenjačinu opljačnakom narodu sud donosi presudu kako je vlada u kojoj je on bio jedan od najmoćnijih ministara “zločinačka organizacija” koja je opljačkala javna poduzeća i tako financirala svoj rad i predizbornu kampanju.